Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SURİYE´DE 7 BİNDEN FAZLA ÇOCUK SAVAŞ KURBANI

BM Genel Sekreteri´nin özel temsilcisi Virginia Gamba, "Suriye´de savaşın başından beri 7 binden fazla çocuk çatışmalarda hayatını kaybetti, yaranlandı ve sakatlandı ama bu sadece doğrulayabildiğimiz rakam." dedi.

SURİYE´DE 7 BİNDEN FAZLA ÇOCUK SAVAŞ KURBANI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri´nin silahlı çatışmalarda çocuklar konusundaki özel temsilcisi Virginia Gamba, doğrulayabildikleri rakamlara bağlı olarak Suriye´de savaşın başından beri 7 binden fazla çocuğun çatışmalarda hayatını kaybettiğini ya da yaralanıp sakatlandığını söyledi. 

Suriye´deki insani duruma ilişkin BM Güvenlik Konseyi´ni bilgilendiren Gamba, savaşın öldürülen, sakat bırakılan, savaşçı olarak kullanılan, cinsel istismara maruz kalan çocuklar üzerindeki ´´akılalmaz´´ etkilerine dikkati çekti.

BM´nin bu yılın başından beri çocuklara yönelik bin 200´den fazla çocuk ihlali gözlemlendiğini, 600´den fazla çocuğun öldürüldüğünü ya da sakat bırakıldığını ifade eden Gamba, ´´Suriye´de savaşın başından beri 7 binden fazla çocuk çatışmalarda hayatını kaybetti, yaranlandı ve sakatlandı ama bu sadece doğrulayabildiğimiz rakam, sayının 20 binden fazla olduğunu yansıtan doğlulayamadığımız rakamlar da var.´´ dedi.

Gamba, Suriye´de ´´savaşın içinde doğan çocukların barışın kelime anlamını dahi bilmediklerini´´ sözlerine ekledi.

BM Güvenlik Konseyi´nde İdlib endişesi

Öte yandan, 15 üyeli BM Güvenlik Konseyi´ndeki ülkelerinin çoğu, Suriye´de bir sonraki çatışma bölgesinin, daha önce pek çok kez yerinden edilen yaklaşık 3 milyon sivilin yaşadığı İdlib olmasından derin endişe duyduklarını dile getirip güvenli ve engelsiz insani erişimlere izin verilmesi çağrısı yaptı. Rusya´nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Dimitry Polyanski ise Suriye´de kuşatma altında bölge kalmadığını iddia etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER