Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suriye, Türkiye-Suriye istihbarat servisleri görüşmesi iddiasını yalanladı

Suriye resmi haber ajansı SANA’ya konuşan, adı açıklanmayan bir Suriye Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Türkiye ve Suriye istihbarat birimleri arasında görüşme iddialarını yalanladı.

Suriye, Türkiye-Suriye istihbarat servisleri görüşmesi iddiasını yalanladı

Suriye resmi haber ajansı SANA’ya konuşan, adı açıklanmayan bir Suriye Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Türkiye ve Suriye istihbarat birimleri arasında görüşme iddialarını yalanladı. Türkiye ile her türlü iletişim ve müzakere iddiasını kategorik olarak reddettiklerini söyleyen kaynak; Türkiye’yi “bölgede ve ülkede barış ile istikrara tehdit oluşturan, terör destekçisi bir ülke” olarak gördüklerini söyledi.  

Türkiye ve Suriye istihbarat servislerinin görüşeceği iddiası, Türkiye gazetesinden Yılmaz Bilgen’in Irak kaynaklarına dayandırdığı haberle gündeme gelmişti. Haberde, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Suriye Ulusal Güvenlik Başkanı Ali Memlük arasında Bağdat’ta gerçekleşecek görüşmenin “yetkili isimlerce” doğrulandığı belirtilmişti.

Halk TV’de “Özlem Gürses’le Perdenin Önü Arkası” programına konuk olan Independent Türkçe’nin genel yayın yönetmeni Nevzat Çiçek de Türkiye dış politikasında Mısır, Suriye, Irak gibi başlıklarda değişimler yaşandığı yönündeki değerlendirmelerinin ardından, “Yakın zaman içerisinde de büyük ihtimalle biz, Türkiye ve Suriye İstihbarat başkanlarının görüşmelerine şahit olacağız” demişti.

Türk ve Suriye istihbarat birimlerinin en yetkili iki ismi en son 2020 yılı Ocak ayında Moskova’da bir araya gelmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER