Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SURİYE SINIRINDA HAZIRLIK - TRUMP: ÇİZİLEN ÇERÇEVEYİ AŞTIĞINI DÜŞÜNÜRSEM, TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİNİ YERLE BİR EDERİM

Trump: "Çizilen çerçeveyi aştığını düşünürsem, Türkiye'nin ekonomisini yerle bir ederim." ifadesini kullandı.

SURİYE SINIRINDA HAZIRLIK - TRUMP: ÇİZİLEN ÇERÇEVEYİ AŞTIĞINI DÜŞÜNÜRSEM, TÜRKİYE

Trump açıklamasında, "Türkler, Avrupalılar ve diğerleriyle birlikte, yakalanan IŞİD savaşçılarına ve ailelerine göz kulak olmalılar. ABD, herhangi bir kişinin tahmin edebileceğinden çok daha fazlasını yaptı, IŞİD halifeliğinin yüzde 100'ünü ele geçirmek de buna dahil. Şimdi ABD'nin kendi topraklarını koruma zamanı. Şimdi bölgede diğerlerinin, ki bunların bazılarının refah seviyesi çok yüksek, topraklarını korumasının zamanı geldi. ABD ÇOK BÜYÜK!" ifadelerini kullandı.

@realDonaldTrump tarafından yapılan Twitter paylaşımı: As I have stated strongly before, and just to reiterate, if Turkey does anything that I, in my great and unmatched wisdom, consider to be off limits, I will totally destroy and obliterate the Economy of Turkey (I’ve done before!). They must, with Europe and others, watch over...Fotoğrafın Telif Hakkı @realDonaldTrump@REALDONALDTRUMP

@realDonaldTrump tarafından yapılan Twitter paylaşımı: ....the captured ISIS fighters and families. The U.S. has done far more than anyone could have ever expected, including the capture of 100% of the ISIS Caliphate. It is time now for others in the region, some of great wealth, to protect their own territory. THE USA IS GREAT!Fotoğrafın Telif Hakkı @realDonaldTrump@REALDONALDTRUMP

Donald Trump Twitter hesabından daha önce yaptığı açıklamada ise ülkesinin Suriye'de IŞİD ile savaşmak için gerekenden daha uzun süre kaldığını söyledi. Trump, bundan sonra Suriye'deki durumla Türkiye, Avrupa, Suriye, İran, Irak, Rusya ve Kürtlerin ilgilenmeleri gerektiğini belirtti.

Trump; ABD'nin "IŞİD'i yüzde 100 yenilgiye uğrattığını" ancak özellikle Avrupa'dan gelen IŞİD militanlarını kıta ülkelerinin geri almak istemediğini kaydetti ve ülkesinin artık, ödediği yüksek bedele rağmen IŞİD militanlarını hapiste tutamayacağını vurguladı.

ABD Başkanı, "Kürtler bizimle savaştı ama bunun için para ve ekipman desteği aldılar. Türkiye ile on yıllardır savaşıyorlar. Ben bu savaşı 3 yıl boyunca geciktirmeye çalıştım ama artık bizim için, çoğu aşiret mücadeleleri olan sonu gelmeyen saçma savaşlardan geri çekilme ve askerlerimizi eve getirmenin vakti geldi" dedi.

@realDonaldTrump tarafından yapılan Twitter paylaşımı: The United States was supposed to be in Syria for 30 days, that was many years ago. We stayed and got deeper and deeper into battle with no aim in sight. When I arrived in Washington, ISIS was running rampant in the area. We quickly defeated 100% of the ISIS Caliphate,.....Fotoğrafın Telif Hakkı @realDonaldTrump@REALDONALDTRUMP

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Jonathan Hoffman, yaptığı açıklamada "ABD'nin Türkiye'nin kuzey Suriye'de planladığı operasyonu onaylamadığını, ABD ordusunun bu operasyonu desteklemeyeceğini" duyurdu. "ABD Başkanı Trump'ın yaptığı gibi Savunma Bakanlığı da Türkiye'ye açıkça böyle bir operasyonu onaylamadığını söyledi" ifadeleri açıklamada yer aldı.

Hoffman, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley'nin Türk mevkidaşlarına, "tek taraflı adımların Türkiye için de risk oluşturacağını söylediğini" belirtti.

AFP'ye konuşan bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi de, Suriye'nin kuzeyinden "çok az sayıda" askerin çekildiğini söyledi.

Toplamda 25'ten az sayıda askerin çok yakın bir mesafeye çekildiğini söyleyen dışişleri yetkilisi, "Bu operasyonun çok kötü bir fikir olduğunu düşünüyoruz, bu operasyonun daha fazla güvenlik sağlayacağını düşünmüyoruz" dedi ve kuzeydoğu Suriye'deki askeri varlığın büyük oranda aynı kaldığını savundu.

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ülkesinin Suriye'nin kuzeydoğusudaki askerlerini çekmeye başlamasını kastederek, "Bu planın uygulanması halinde, kararın geri alınması çağrısı yapan bir tasarıyı Senato'ya sunacağız. Cumhuriyetçilerin de Demokratlarında da tasarıya güçlü bir şekilde destek vermelerini bekliyorum" dedi.

Açıklamasında "Basındaki haberler doğruysa felaket kapıda demektir" ifadelerini kullanan Graham, operasyonun Türkiye'nin ABD Kongresi'yle tüm ilişkilerini yok edeceği uyarısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı: Milli güvenliğimizin gerektirdiği tedbirleri almak, uluslararası hukuka dayanan en temel hakkımızdır

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada "Suriye'den kaynaklanan her türlü terör tehdidine karşı milli güvenliğimizin gerektirdiği tedbirleri almak, uluslararası hukuka dayanan en temel hakkımızdır" diyerek bugüne kadar anılan tedbirleri başta ABD olmak üzere müttefiklerle ortaklaşa hayata geçirmek için Türkiye'nin azami gayret sarfettiğini söyledi.

"Gelinen aşamada, ABD askeri makamlarının vaatleri yerine getirilmemiştir" diyen Aksoy, ABD güvenlik bürokrasisinin Fırat'ın doğusunundaki PYD/YPG ile angajmanına son vermek bir yana, bunu artırdığını ve "Türkiye ile mevcut müttefik ilişkisine aykırı bir yaklaşım sergilediğini" belirtti.

'Türkiye'nin terörün her türlüsüyle mücadelede kararlı olduğunu' belirten Aksoy'un açıklaması "Sınırlarımıza mücavir Suriye topraklarında, DEAŞ'ın ruh ikizi olan ve ülkemiz ve insanlarımızın yanısıra, Suriye halkına yönelik insanlığa karşı suçlarla müsemma PYD/YPG/PKK terör örgütünün palazlanmasına ve oldubittiler yaratmasına seyirci kalınamaz" diye devam etti.

Açıklama Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda güvenli bölgeyi hayata geçirmekte kararlı olduğu hatırlatılarak son buldu.

Milli Savunma Bakanlığı: Harekat için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da Pazartesi gece yarısı attığı tweetlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyona hazır olduğunu yazdı.

MSB "Bölgemizin istikrar ve huzuruna katkı sağlayarak Suriyelilerin güvenli bir yaşama kavuşabilmesi için Güvenli Bölge/Barış koridoru kurulması zaruridir. TSK, sınırlarımızda terör koridoru oluşturulmasına asla müsamaha göstermeyecektir. Harekât için tüm hazırlıklar tamamlanmıştır. TSK vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bekasına, 82 milyon vatandaşımızın huzur/güvenliğine yönelik tehdit/tehlike oluşturan tüm terör örgütlerine karşı asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı güçle ve 'Ölürsem şehit kalırsam gazi' anlayışıyla mücadeleye hazırdır" ifadelerini kullandı.

@tcsavunma tarafından yapılan numaralı Twitter paylaşımını geçin

T.C. Millî Savunma Bakanlığı@tcsavunma

TSK vatanımızın bütünlüğüne, devletimizin bekasına, 82 milyon vatandaşımızın huzur/güvenliğine yönelik tehdit/tehlike oluşturan tüm terör örgütlerine karşı asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasından aldığı güçle ve “Ölürsem şehit kalırsam gazi” anlayışıyla mücadeleye hazırdır

33 B

00:28 - 8 Eki 2019

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

13,1 B kişi bunun hakkında konuşuyor

@tcsavunma tarafından yapılan numaralı Twitter paylaşımının sonu

SDG: ABD bizi sırtımızdan bıçakladı

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ise ABD'yi "taahhütlerini yerine getirmemekle" suçladı. SDG Sözcüsü Kino Gabriel, "ABD bizi sırtımızdan bıçakladı" dedi.

Ürdün'ün Al-Hadath Televizyonu'na konuşan Kino Gabriel, "ABD bize, Türkiye'nin bölgede askeri operasyonlar düzenlemesine izin vermeyeceği yolunda güvenceler vermişti" diye konuştu.

SDG'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada ise Türkiye'nin operasyonunun IŞİD'le savaşı olumsuz etkileyeceği uyarısı yapıldı, "Topraklarımızı ne pahasına olursa olsun savunacağız" denildi.

ABD ile varılan "güvenlik mekanizması" anlaşması gereği Tal Abyad-Serekaniye (Rasulayn) arasındaki askeri birliklerin geri çekildiğinin hatırlatıldığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Erdoğan'ın tehditleri ise güvenlik mekanizmasını ölüm mekanizmasına çevirmek, insanlarımızı yerlerinden etmek, istikrarlı ve güvenli bir bölgeyi çatışma ve süregiden bir savaş ortamına çevirmek amacını taşıyor."

Devamı >>>

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER