Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suriye seçimleri başladı

Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından sonra gerçekleşecek 3’üncü parlamento seçimleri için bugün sandık başına gidiliyor.

Suriye seçimleri başladı

Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından sonra gerçekleşecek 3’üncü parlamento seçimleri için bugün sandık başına gidiliyor.

Şam yönetiminin kontrolündeki bölgelerde 277 oy kullanma merkezi kurulurken, Rojava yönetimi kendi kontrollerindeki bölgelerde sandıkların kurulmasına izin vermeyeceklerini duyurdu.

250 sandalyeli parlamento için 1656 adayın yarıştığı seçimler Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınmıyor.

Öte yandan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Sözcüsü Lokman Ahme, Suriye Hükümeti’nin halen ülkede bir kriz olduğunu kabul etmediğini ve hiçbir farklı kesimi kabul etmeyerek iç müzakereleri başlatmadığını söyledi.

Parlamento seçimlerinin tek taraflı bir karar olup seçimlerle ilgisinin olmadığını söyleyen Ahme, Rojava’da sandıkların kurulmasına izin vermeyeceklerini ifade etti.

İç savaşın başlamasının ardından ülkelerini terk etmek zorunda kalan milyonlarca Suriyeli de bugün gerçekleşecek seçimlerde oy kullanamayacak.

Suriye'de her dört yılda bir yapılan genel seçimler en son Nisan 2016'da yapılmıştı. Bu seçimlerde Beşar Esad liderliğindeki Baas Partisi'ne bağlı Ulusal İlerici Cephe tek siyasi oluşum olarak katılmıştı.

Katılımın yüzde 57,5 olduğu seçimlerde Esad'ın partisi 250 sandalyenin 200'ünü kazanmıştı.



Anahtar Kelimeler: Suriye seçimleri başladı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER