Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SURİYE REJİMİ DEVLET TELEVİZYONU: SURİYE ORDUSU MÜNBİÇ’E GİRDİ

Suriye rejimi Devlet Televizyonu, Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı Suriye ordusunun, 2016'dan bu yana YPG/ Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) elinde olan Münbiç şehrine girdiğini duyurdu.

SURİYE REJİMİ DEVLET TELEVİZYONU: SURİYE ORDUSU MÜNBİÇ’E GİRDİ

Suriye rejimi Devlet Televizyonu," Devlet Başkanı Beşşar Esed'e bağlı Suriye ordusunun, 2016'dan bu yana YPG/ Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) elinde olan Münbiç şehrine girdiğini" duyurdu.

Çoğunluğunu YPG'nin oluşturduğu SDG, Ağustos 2016'da ABD desteğiyle Menbic'i IŞİD'den almış; bazı ABD askerleri de o tarihten bu yana Münbiç çevresinde üslenmişti.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzey doğusunda yönelik başlattığı KUZEY SURİYE Operasyonu sonrası SDG ile Rusya destekli Suriye rejimi ordusu uzlaştı.

Ayn İsa, Tabka Barajı, Menbic kırsalı gibi SDG kontrolündeki bazı bölgelere hafta sonunda bu yana Suriye rejimi ordusu girmeye başlamıştı.

Türkiye destekli Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Milli Ordu ise, Münbiç'in kuzeyinde operasyon hazırlığı için konuşlandırıldı.

Suriye rejimi  Devlet Televizyonu, bu kez ordunun Münbiç çevresinden şehrin içine girdiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Birçok dedikodu var. Şu an itibarıyla Kobani'de Rusya'nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda ise biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız.” demişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER