Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suriye-Türkiye; Afrin´den önce - Afrin´den sonra

Reşat Nuri Erol- 27.01.2018

Suriye-Türkiye; Afrin´den önce - Afrin´den sonra

Bundan önceki ?Afrin? Aferin; askere de siyasilere de aferin?? başlıklı yazımın sonunda dediklerimi tekrar hatırlayalım: ?Bu kadar! Ama bu konuya devam edeceğim? / ?Afrin? Kıbrıs Barış Harekâtı? Adil Düzen? Adil Dünya Düzeni?´ dedikten sonra; Merhum Erbakan Hocamızı hatırlamamak ve bu vesileyle -bizce en önemli hatırlatmasını- bir kere daha anmamak olmaz? Evet, Adil Düzen gelecek; kanlı (savaşlı) mı kansız (savaşsız) mı olacağına insanlık karar verecek??

Bizce, asıl ?ana mesele? budur; ?Suriye Sorunu? başta olmak üzere gerisi teferruat?

Türkiye ve Suriye Adil Düzen´e kavuşuncaya kadar sorunlar devam edecek?

Dünya, Adil Dünya Düzeni´ne kavuşuncaya kadar da sorun devam edecek?

Her gün olanlar ve bu olanlara istinaden yazılanlar ise sadece teferruat?

Ama Sosyal Tufan seviyesinde ve ?musibet? mesabesindeki bu teferruatlar da yaşanıp en sonunda ülkemizdeki ve dünyadaki herkese ?nasihat? olacak ki;

 

- En sonunda herkes ülkesinde Adil Düzen kurmayı düşünsün?

- Sermaye dâhil bütün insanlık da Adil Dünya Düzeni´ne teslim olsun?

Sermaye demişken, bu konu üzerinde biraz durmamız gerekiyor? Sermaye (Siyonist Sömürü Sermayesi), çağımız dünyasında hükümran olan Zalim Dünya Düzeni´nin banisidir ve dünyadaki zulümlerin ana müsebbibidir...

ABD ile AB ülkeleri ve diğer ilgili ülkeler yani -beş büyükler de dâhil- bütün etkin güçler ve BM ile NATO gibi kuruluşlar, işte bu Sermaye´nin güdümünde hareket ediyorlardı; halen de öyle hareket etmeye devam ediyorlar(dı)...

Bu son kelimedeki (dı) eki, müspet yönde minik bir kıpırdanmaya işarettir.

Sermaye ve elbette onun güdümünde olan etkin ülkeler ile kuruluşlar da, ilk defa tavır değişiklikleri kırıntıları sergiliyorlar, yavaş yavaş gerçeği görmeye başlıyorlar?

Ne demek istiyoruz?

Kıbrıs Barış Harekâtı ile mukayese edelim mi?

Afrin Zeytin Dalı Harekâtı da benzer bir harekâttır diyelim mi?

Kıbrıs´taki zulüm ve katliama müdahale ettiğimiz dönemdeki reaksiyonu düşünün?

Bir de şimdi Suriye´de yapılan zulüm ve katliamlar sebebiyle bugün Afrin´e yaptığımız (ve elbette devamındaki) müdahale karşısında yapılan reaksiyonları düşünün?

Bana göre Fehmi Koru bu konuda ve genel konularda önemli yazılar yazıyor. Nitekim bu yazının yazıldığı bugünkü ?Amerika ile Türkiye birbirini doğru anlamazsa riskler artar? başlıklı yazısının sonunda önemli bir ifadesi var: ?Türkiye´nin sınırlarına yönelik tehdidi ortadan kaldırma amaçlı olduğunu ilan ettiği Suriye´ye askeri müdahalesi, ilk aşama olan Afrin´de, Rusya´nın sağladığı kolaylık ve ABD´nin ses çıkarmaması ile gerçekleşti.?

KUR´AN VE İLİM günlük ve haftalık çalışmalarımızı, bu köşeyi yakından takip eden okuyucularım iyi biliyor. Haftalık Kur´an tefsiri çalışmalarımız yanında, günlük ve haftalık yorumlarımız da var. Yayına hazırladığım bu haftaki iki ana yorumdan birinin başlığı şöyle:

?AFRİN´E FARKLI BİR BAKIŞ?

İşte o yorumun sadece baş tarafından birkaç cümle aktarmış olayım:

?KUDÜS oylamasından (BM´deki oylama) sonra AFRİN harekâtı ve bu harekâta kimsenin ses çıkarmaması, Sermaye´nin de susması, Suriye´ye barışın geleceğine işaret etmektedir. Dünyanın siyasetini elinde tutan merkezler anlaşmış görünüyorlar.

- Artık terör olayları sona erdirilecek.

- Artık gizli istihbaratın operasyonları olmayacak.

Bu çok açık bir şekilde görülmektedir.

Sermaye´nin elinde olan basının (medyanın) da bu harekâtı desteklemesi gösteriyor ki, artık Sermaye de terör olaylarından ümidini kesmiş olacaktır...? (Süleyman Karagülle)



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz