Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suriye ordu birlikleri Han Şeyhun´a girdi...

Suriye ordu birliklerinin İdlib´te Han Şeyhun´a kasabasına girdiği haberleri geldi.

Suriye ordu birlikleri Han Şeyhun´a girdi...

Suriye ordu birliklerinin Halep-Şam otoyolu üzerindeki Han Şeyhun´a girdiği iddia edildi. Nusra terör örgütüne bağlı silahlı gurupların  bölgeden çekildiği belirtiliyor.

NTV´de yer alan habere göre Açıklama merkezi İngiltere´de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi´nden geldi. 

Rusya´nın desteğiyle Hama kırsalında ilerleyen Suriye ordu birlikleri  2014´ten bu yana muhaliflerin elinde bulunan Han Şeyhun´a girdiği belirtildi. 

Muhaliflerin bölgeden çekildiği de bildirildi. Türkiye, Rusya ve İran 4-5 Mayıs 2017´deki Astana toplantısında Han Şeyhun´u da içeren alanı İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi ilan etmişti. 

Han Şeyhun´un yaklaşık 10 kilometre güneyinde ise Türk silahlı kuvvetlerine ait bir gözlem noktası bulunuyor. 

Timetürk´te yer alan habere göre: Türk Silahlı Kuvvetleri, gün içinde İdlib´de askeri konvoyunun hedef alındığını ve rejimin saldırısında 3 kişinin öldüğünü açıklamıştı. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon´dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Pentagon ?Suriye´nin kuzeybatısındaki askeri operasyonları yakından takip ediyoruz? açıklaması yaptı, Suriye ve Rusya´nın da bölgede büyük çaplı operasyonlardan kaçınması çağrısında bulundu.

TSK açıklamasında saldırı Ankara´nın Rusya ile olan anlaşmalarının ihlali olarak değerlendirilmişti.

Reuters´ın haberine göre ise İdlib´de çatışan El Kaide´nin Suriye kolu Heyet-ü Tahrir Eş-Şam (HTŞ) terör örgütü, Salı günü Telegram hesabından yayımladığı mesajda örgütün Han Şeyhun´un güney bölgelerinde yeniden konuşlandığını ve Hama vilayeti çevresindeki bölgelerin kontrolünü hâlâ ellerinde bulundurduklarını duyurdu.

HTŞ, "Düşman güçlerinin vahşi bombardımanı sonrası mücahitler dün gece Han Şeyhun´un kuzeyinde yeniden mevzilendi. Han Şeyhun´un güneyi hala mücahitlerin kontrolünde" dedi.

İdlib´e bağlı Han Şeyhun kasabası, Şam ile Suriye ordusunun 2016´da Şam karşıtı savaşan gruplardan geri aldığı Halep şehrini birbirine bağlayan stratejik öneme sahip M5 otoyolu üzerinde bulunuyor.

Suriye hükümetine bağlı birlikler M5 otoyolunun bir kısmının da kontrolünü geri aldı.

Kaynak:Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER