Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SURİYE DEVLET BAŞKANI ESAD: SURİYE´NİN MENFAATİNE OLACAKSA ERDOĞAN´I KUCALARIM

Yeniçağ gazeteci yazarı Ahmet Takan, bugünkü yazısında Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve Cumhurbaşkanı Erdoğan´la ilgili çok çarpıcı bir iddiada bulundu. Takan, Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin´e dayandırdığı bil

SURİYE DEVLET BAŞKANI ESAD: SURİYE´NİN MENFAATİNE OLACAKSA ERDOĞAN´I KUCALARIM

Gazeteci-Yazar Ahmet Takan, Yeniçağ´daki bugünkü köşesinde Suriye´deki gelişmelerle ilgili çarpıcı bir bilgiye yer verdi. Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin´den önemli bilgiler aldığını aktaran Takan, yazısında Suriye Devlet BaşkanıBeşşar Esad´ın 2 hafta önce yakın ekibiyle beraber basın mensupları ve devlet medyasıyla toplantıda bir araya geldiğini belirtti.

TÜRKİYE İLE İSRAİL´İ AYNI KEFEYE KOYMAYIN

Toplantının ardından Esad, hükümete yakın medyaya, "Siz yanlış haberler yapıyorsunuz, yönlendiriyorsunuz özellikle düşman olarak Türkiye ile İsrail´i aynı kefeye koyuyorsunuz. Türkiye ile İsrail aynı kefeye konulacak ülkeler değil. ´Eğer, Suriye´nin menfaatine olacaksa Erdoğan´ı kucaklarım" şeklinde konuştuğu ileri sürüldü.

İşte Ahmet Takan´ın (30 Mart 2018) "Esad, "Erdoğan´ı kucaklarım" başlıklı köşe yazısının ilgili kısmı:

"Suriye´deki gelişmeleri yakından izleyen Genelkurmay eski istihbarat başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin ile konuşurken de çok önemli haberlere ulaştım. Pekin, "Esad, 2 hafta önce kendi adamlarını toparlıyor. Soru soruyorlar; ´Türkiye ile bir araya gelir misiniz tekrar görüşmek için´ diyorlar. ´Suriye´nin menfaatine olacaksa Erdoğan´ı kucaklarım´ diyor." İsmail Hakkı Pekin´e "biz bunu Türkiye´de hiç duymadık" diyince açıklamalarına şöyle devam etti;

ESAD: TÜRKİYE İLE İSRAİL AYNI KEFEYE KONULACAK ÜLKELER DEĞİL

"Yani şöyle; bütün basın mensuplarını toplamış, yabancı basın mensupları dahil yarım saatlik bir konuşma yapmış. Ondan sonra çıkıyor herkes dışarıya sadece hükümete bağlı basın kalıyor. Onlara diyor ki, ´siz yanlış haberler yapıyorsunuz, yönlendiriyorsunuz özellikle düşman olarak Türkiye ile İsrail´i aynı kefeye koyuyorsunuz. Türkiye ile İsrail aynı kefeye konulacak ülkeler değil. Dost olarak İran ile Rusya´yı aynı kefeye koyuyorsunuz. İran bize verdiği hiçbir şeyin parasını almıyor. Rusya, verdiği her şeyin parasını alıyor. Buna benzer konuşmalar yapıyor. Bu arada birisi bir soru soruyor, o toplantıya giren birisi ile görüştüm. ´Türkiye ile iş birliğine ne diyorsunuz´ diyor. ´Eğer, Türkiye ile iş birliği olacaksa Erdoğan´ı kucaklarım´ diyor. Böyle bir istekleri var. Aslında Afrin Harekâtı başladığında onlar, Afrin Harekâtı´nın Türkiye ile Suriye arasındaki fiili resmi görüşmeleri başlatacaklarını değerlendiriyorlardı. Öyle bir hava vardı hem Baas Partisi´nde hem de bir takım gruplarda."

 

"Esad´ın genel tavrı Baas´ın genel tavrı bu şekilde" diye konuştuktan sonra İsmail Hakkı Pekin, değerlendirmesine şunları ekledi;

"Afrin´de çok büyük tepki göstermediler. Belki başka işleri vardı. Şöyle; Doğu Guta´yı temizlemeleri gerekiyordu. Temizlediler. Şimdi aşağıda Duma diye bir yer var. Doğu Guta´daki adamlar tamamen Suudi Arabistan tarafından desteklenen gruplardı. Şimdi Duma´da da böyle bir grup var, onları da oradan atmak için bir operasyon yapacaklardı. Ama Rusya operasyonu durdurmalarını, yapmamalarını bu işi diplomasi ile halletmelerini istemiş. Şöyle bir şeyler söylüyorlar; o bölgelere, tünellere çok büyük patlayıcılar konulmuş eğer böyle bir şey olursa orası Şam´a çok yakın bir yer. Şam´a çok yakın olduğu için de Şam çok büyük zarar görür diye bir gerekçeleri var ama asıl gerekçeleri dünya kamuoyunun işte Doğu Guta´da katliam yapıyorsunuz burada katliam yapıyorsunuz söylemini durdurmak olarak değerlendiriyorum.

"Ülkeler arası baş döndüren süratle gerçekleştirilen manevralarda bir gerçek çok açık ortada duruyor; Türkiye, Fırat´ın doğusunda oyuna gelmemesi gerek. Dayanışma içinde göründüğümüz ülkelerle bile arazide çekişme içindeyiz. Fırat´ın doğusu ile alakalı olarak saray danışmanları ile devlet koridorları farklı görüşlere sahip. MGK bildirisi kağıt üzerinde kalmaz ise saray danışmanları auta çıkacak!..

Bu arada, geçtiğimiz yıl sonunda Suriye´ye planlanan heyetler ziyareti R. Erdoğan´ın bazı çıkışları ve Suriye´deki kabine değişiklikleri yüzünden gerçekleşememişti. Nisan ayında bu ziyaretlerin olabileceği yönünde Ankara´da beklenti var."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER