Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SÜRESİZ NAFAKAYA DÜZENLEME GELİYOR

Binlerce yuvanın yıkılmasına neden olan ?süresiz nafaka´ya yeni dönemde düzenleme!

SÜRESİZ NAFAKAYA DÜZENLEME GELİYOR

Boşanmalarda eşlerin ölünceye kadar maaş ödemesine bile yol açabilen süresiz nafakaya sınır getiriliyor. Yeni yasama döneminde süresiz nafaka yerine 3 ile 5 yıl süre sınırlaması getirilmesi planlanıyor. Adalet Bakanlığı´nın Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında yaptığı düzenleme ile birlikte ömür boyu nafaka tamamen kaldırılacak. Yerine eşlerin mağdur olmayacağı makul düzenleme ve süreler getirilecek.

YENİ DÖNEMDE TBMM´YE GELECEK

Mevcut düzenlemede boşanma sonrası eşlerden birinin belli gelirlerden yoksun kalmasından dolayı verilen ?yoksunluk nafakası´ bağlanan taraf yeni bir evlilik yapmadığı ve ekonomik durumu da yeterli değilse ölünceye kadar nafaka almaya devam ediyordu. Bu düzenleme ise nafaka ödeyenin tekrar bir yuva kurmasına ya da yuvasının geçimini sağlamasını zorlaştırıyordu. Bunun neticesinde ise sonradan kurulan birçok yuva ne yazık ki boşanmalarla sonuçlanıyordu. Bu çarpıklığı düzeltmek isteyen Adalet Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğiyle boşananları ve ailelerini zor durumda bırakmayacak bir düzenleme üzerinde uzun zamandır çalışıyor. Bu ortak çalışmanın ise yeni yasama döneminde TBMM´ye getirilerek yürürlüğe girmesi planlanıyor. 

GÜL: SÜRESİZ NAFAKA ADİL DEĞİL

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, süresiz nafaka ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada, çalışmaların son aşamaya geldiğini ve tüm paydaşların dinlendiğini hatırlatarak, ?Süresiz nafaka adil değil. Bir nafakanın süreli ya da objektif kriterlerle hakkaniyet ve adalet ölçüsü içerisinde düzenlenmesi gerekir. Bu konuda çalışmalar da var. Alt üst sınır konusunda teknik çalışmalar bakanlıkça tamamlanmak üzere. En makul düzenleme ortaya çıkacaktır. Temel hassasiyetimiz bir düzenleme getirirken taraflardan birine yeni mağduriyet alanları oluşturmamak. Amacımız, aile hukukundan kaynaklı uyuşmazlıkların çözümünde tarafların örselenmemesi. Tarafları ve çocukları örselemeden bu süreç bir an evvel en makul sürede nasıl tamamlanır da taraflar yara almaz... Boşanıyor, kopmak istiyor ve ölene kadar ona bir ödeme yapıyorsunuz. Bir şekilde bir irtibatınız oluyor. Bu daha farklı sorunlara da sebep oluyor? ifadelerini kullanmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER