Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sunak, eleştiri yağmuruna tutuldu: Evsiz adama 'Çalışıyor musun' diye sordu

Sunak'ın bir evsiz barınağına yaptığı ziyarette, evsiz bir kişiyle olan konuşması gündem oldu. Söz konusu kişiye çalışıp çalışmadığını soran Sunak, eleştiriye tutuldu.

Sunak, eleştiri yağmuruna tutuldu: Evsiz adama

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ın cuma günü ziyaret ettiği evsiz barınağında yemek almaya gelen evsiz bir adamla yaptığı sohbet, eleştiriye maruz kaldı. Sunak kameralar önünde kahvaltı dağıtırken, Dean isimli evsiz bir adam, başbakana ekonomiyi düzeltip düzeltemeyeceğine dair sorular sordu. Sunak, "Ben de bunu yapmaya çalışıyorum" dedikten sonra, finans ve ekonomi ile ilgilendiğini söyleyen Dean'e "Bir işte çalışıyor musun?" sorusunu yöneltti.

Dean, çalışmadığını söyledikten sonra Sunak, 'bu alanda çalışmak isteyip istemediğini' sordu. Dean bunun üzerine "Benim için fark etmez ama bilemiyorum, önce Noel'i atlatmak istiyorum" cevabını verdi.

Ekim ayında başbakan olan ve eşi Akshata Murty ile net servetinin 730 milyon sterlin olduğu düşünülen Muhafazakar Partili Sunak, bu konuşmanın kameraya yansıması üzerine gündem oldu. Ülkenin en zengin kişilerinden biri olan Sunak'a en büyük tepki, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Angela Rayner'dan ve İşçi Partisi milletvekili Stella Creasy'den geldi. Rayner, konuşmayı 'dayanılmaz' olarak nitelendirirken, Creasy "Bunu izlerken, başbakanın evsiz demenin 'şu anda kırsalda bir malikanesi yok' anlamına geldiğini düşündüğünden endişeleniyorum" dedi.

Sunak, bu ziyareti hükümetin evsizlikle mücadele etmek için 3 yıl boyunca 2 milyar sterlin ayıracağı vaadini garantilemek için yapmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER