Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SULTANGAZİ YAZI AKADEMİSİ "ÜMİTVAR" DERGİSİ BASIN BÜLTENİ YAYINLANDI!

Yayın danışmanlığını yazar Yusuf Tosun'un yaptığı ve Sultangazi Belediyesi tarafından desteklenen yazı akademisinin çıkarmış olduğu "Ümitvar" Dergisi 1. Sayısı yayınlandı.

SULTANGAZİ YAZI AKADEMİSİ

Sultangazi Belediyesi’nin Anadolu Yazarlar Birliği desteğiyle geçen yıl başlattığı Sultangazi Yazı Akademisi, ilk meyvesini verdi.

Katılımcılarını Sultangazi’deki liselerde okuyan öğrencilerin oluşturduğu Sultangazi Yazı Akademisi, birinci yılın sonunda öğrencilerin eserlerinden oluşan Ümitvar isimli bir dergi yayınladı.

Bir yıl boyunca şair ve yazarlardan eğitim aldılar

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı başında başvuruda bulunan lise öğrencileri arasından mülakatlarla belirlenen yaklaşık 100 gencin katılımıyla başlayan Sultangazi Yazı Akademisi, Sultangazi’de okuyan, düşünen ve yazan bir gençlik oluşturmak için hayata geçirilmiş bir proje. Birlikte okumaların yapıldığı, edebi tartışmaların gerçekleştirildiği, yazma süreciyle ilgili bilgi ve deneyim aktarımına yer verilen akademide öğrenciler, şair ve yazarlar Hüseyin Akın, Sıddık Ertaş, Hüseyin Karaca, Kadir Ünal ve Orhan Gazi Gökçe yönetiminde yıl boyunca yoğun bir emek verdi. Dönem ortasında, kitabını okudukları yazarlarla bir buluşma da gerçekleştiren öğrenciler, bu buluşmada sınıf olarak çıkardıkları fanzinleri de paylaşmışlardı. Birinci yılın sonunda da akademi öğrencileri olarak “ÜMİTVAR” ismiyle ilk dergilerini çıkarmış oldular.

“ÜMİTVAR”da neler var?

Projeye büyük bir önem veren Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun dergideki “Gençler varsa ümit var” başlıklı yazısında, okuma ve yazma kültürünü pekiştirmek, gençlerin sadece popülerkültürdüzeyinde değil, yerli ve kadim değerlerimiz bağlamında bilinçlenmesini temin etmek için Sultangazi Yazı Akademisi projesini başlattıklarını ifade ederek “Böyle bir atmosferi henüz lise yıllarında teneffüs eden gençlerimizin, yıldan yıla kendilerini daha da geliştirip gelecekte her birinin kültür ve düşünce hayatımızın öncülerinden olmamaları için hiçbir sebep yok.” diyor.

Sultangazili genç yazar adaylarının şiir, hikaye ve denemelerinin yer aldığı dergide ayrıca akademiden iki öğrencinin Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ile kültür ve sanat üzerine yaptıkları bir söyleşi de yer alıyor.

Birinci yılının sonunda ilk dergisini çıkaran ve Kasım ayı itibariyle ikinci yılına başlayacak olan Sultangazi Yazı Akademisi’nden bazı öğrencilerin şimdiden edebiyat dergilerine boy göstermeye başlaması da projenin geleceğine dair ümitleri artırıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER