Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Süleymaniye Camisi'nin önündeki inşaata tepkiler yükseliyor

Süleymaniye Camii’nin önünde yükselen bir binanın inşaatına birçok yazar ve tarihçi tepki gösterdi. İnşaatın son halinin görüntüsünü sosyal medyadan paylaşan birçok isim, 'Yapmayın, medeniyet mirasına ihanet etmeyin' dedi.

Süleymaniye Camisi

Tarihi Süleymaniye semtinin Fatih Demirtaş mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle İlim Yayma Vakfı için inşa edilen ve 2024'te bitmesi planlanan yapı, Süleymaniye Camii'nin silüetini bozduğu gerekçesiyle sosyal medyada tepkilere neden oldu.

İnşaatın son halinin görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşan Tarihçi Mehmet Öz, "Bu sadece Mimar Sinan'ın ve Kanuni Sultan Süleyman'ın kemiklerini sızlatmak değil aynı zamanda o çok övündüğümüz medeniyet mirasına da ihanet etmektir. Yapmayın" dedi.

Yazar Süleyman Gündüz, "Anlaşılan odur ki, Süleymaniye Camii, İstanbul’un silüetini bozuyor" notunu paylaşırken, Prof. Dr. Şervan Gökhan, "Süleymaniye Cami nezdinde İstanbul’a ihanettir bu inşaat" ifadelerini kullandı. Yazar Mustafa Sefa Çakır ise "Süleymaniye Cami, İstanbul silüetinden silinmemeli" dedi.

İLİM YAYMA VAKFI'NDAN AÇIKLAMA

İlim Yayma Vakfı gelen tepkilerin ardından konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Bölgenin tarihi siluetine uygun ve inşaat alanı daha küçük bir bina yapılmaktadır. Böylelikle yeni binamız Süleymaniye Camii’nin etrafının açılmasına ve camiinin daha iyi görünür olmasına katkı sağlayacaktır." denildi.

Vakıf tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER