Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SÜLEYMAN SOYLU´DAN CEMAL KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

Son dakika haberi! İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2 Ekim tarihinde kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

SÜLEYMAN SOYLU´DAN CEMAL KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası´nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Soylu, 2 Ekim öğle saatlerinde Suudi Arabistan´ın İstanbul´daki Başkonsolosluğu´na evlilik işlemleri nedeni ile girdikten sonra bir daha haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili olarak "Buna tırnak içerisinde ´2 Ekim olayı´ diyebiliriz." açıklamasında bulunarak "Sadece bizi ilgilendiren bir mesele değil. Rezidansın aranması konusunda ortak mutabakat bekleniyor" açıklamasında bulundu.

"SADECE BİZİ İLGİLENDİREN BİR MESELE DEĞİL"

Süleyman Soylu´nun Cemal Kaşıkçı ile ilgili açıklamaları şu şekilde:

"Buna tırnak içerisinde ´2 Ekim olayı´ diyebiliriz. Sadece bizi ilgilendiren bir mesele değil. Uluslararası anlaşmalara göre konsolosluklar büyükelçilikler başka bir ülkenin toprağı. Çok bunun benzerleri de yaşanmış değil. Türkiye ilk dakikadan itibaren iki şeyi iyi bir meziyetle sergiledi; hukukun gereğini, ikincisi de soğukkanlılığı. Uluslararası sözleşmelere riayet etti, aynı zamanda da açık ve şeffaf adımlar attı. Yargı süreci söz konusu. Konsolosluğa da girildi. İlgili ülkenin talebiyle gerçekleştirildi. Rezidansla ilgili savcılığın aldığı bir karar var. O talebe olumlu cevap verebilmek ve bunu sağlayabilmek ilgili ülkenin (Suudi Arabistan) onayıyla mümkündür. İlgili ülke bu onayı gösterdiği andan itibaren orada bu soruşturmaya yönelik adımlar atılacaktır.

 

(Başkonsolosun rezidansında arama) Bir kabul var ama başlamasına yönelik adımda ortak bir mutabakat gerekir. Bu ortak mutabakat bekleniyor. Bu meseleyi hukukun verdiği ölçüler içinde, şeffaf ve dünyaya açık yönettik, yönetmeye de devam ediyoruz. Bu bizim hukukumuzun da imtihanı. Herkes soruşturmanın sonucunu beklesin."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER