Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sudanlı göstericiler: Suudi desteğini istemiyoruz

Suudi Arabistan ile BAE´nin, askeri darbenin ardından Sudan´a 3 milyar dolarlık yardımda bulunacağını açıklamasına dün gece tepki gösteren göstericiler "Suudi desteğini istemiyoruz" sloganı attılar.

Sudanlı göstericiler: Suudi desteğini istemiyoruz

Sudan´daki göstericiler Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)´nin, Sudan´ın mali durumunu güçlendirmek için üç milyar dolar sağlama yönündeki açıklamalarını kınadılar.

Suudi Arabistan ile BAE, askeri darbenin ardından Sudan´a 3 milyar dolarlık yardımda bulunacağını açıklamıştı. Yardım paketinin 500 milyon dolarlık kısmının Sudan Merkez Bankası´nın hesabına yatırılacağı belirtildi. BAE basın açıklamasına göre, bu destek Ömer El Beşir´in başkanlığının 11 Nisan´da devrildiğini gören halk ayaklanmasının ardından geliyor .

Göstericiler Sudan´ın askeri karargahının önünde devam eden oturma eyleminde bu açıklamaları kınadı.  Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri´nin paralarını istemediklerini belirterek. dün gece  "Suudi desteğini istemiyoruz" sloganı attılar.

El Cezire´ye göre, oturumdaki birçok gösterici iki ülkenin yeni yöneticilerini yardımla ülkelerini etkilemeye çalıştıklarından şüphelendiklerini söyledi.

Sudan´ın Geçici Askeri Konsey başkanı Gen Abdelfattah El Burhan, hükümetin İran destekli Houthi (Husi) isyancılarına  karşı Suudi liderliğindeki bir koalisyonun bir parçası olarak  Yemen´e asker gönderdiği ülkenin kara birliklerinin başıydı .

Mısır arabuluculuk yapacak

El Burhan dün, Sudan´ın Afrika Birliği´nin yasak listesine Sudan´ı koymayı önleme amaçlı bir girişim başlatıldığını duyurdu.

Başkan, ziyaretinin Sudan halkı ile Afrika Birliği dayanışmasını tekrarlama ve "demokrasi, iyi yönetişim ve refah için özlemlerini destekleme" fırsatını değerlendirdi. Başbakan, "tüm Sudanlı paydaşların, bu belirli noktada, yüksek bir sorumluluk duygusu göstermeye devam etmesi ve Sudan´ın çıkarlarını diğer hususların üstüne koyması" gerektiğini vurguladı.

Haberin devamı...

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER