Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sudan´da Sisi´ye öfke

Ömer el-Beşir´in askeri darbeyle devrildiği Sudan´da halkın öfkesi bu kez cunta ve cuntanın arkasındaki S. Arabistan, BAE, Mısır üçlüsüne yöneldi. Mısır elçiliği önünde toplanan kalabalık, ?Dış müdahaleye hayır?, ?Sisi burası Sudan, senin sınırın Asvan?,

Sudan´da Sisi´ye öfke

udan´da Ömer el-Beşir yönetimi askeri darbe yoluyla devrildikten sonra gösterilerine son vermeyen eylemciler, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri´nden (BAE) sonra iki ülkenin müttefiği Mısır´ı da hedef alan gösteriler düzenliyor. Sudan´ın başkenti Hartum´daki Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce gösterici, ülkenin iç işlerine karıştığı gerekçesiyle Mısır cunta lideri Abdulfettah es-Sisi´yi protesto etti. Umdurman kentinden araçlarla ve yaya olarak Üniversite Caddesi´ndeki Mısır´ın Hartum Büyükelçiliği önüne gelen kalabalık grup, Sudan´ın iç işlerine müdahale ettiği gerekçesiyle Sisi´ye tepki gösterdi.

SINIRI AŞMA UYARISI

Mısır Büyükelçiliği önünde toplanan eylemciler, iki ülke sınırı ve ihtilaflı bölgelere işaret ederek, ?Sisi burası Sudan, senin sınırın Asvan?, ?Halayib ve Şelatin Sudan´ındır? şeklinde sloganlar attı. Eylemciler ayrıca, ?Dış müdahaleye hayır? ve ?Sisi sen işine bak, Sudan´a karışma? yazılı pankartlar taşıdı. Göstericiler daha sonra Cumhuriyet Caddesi´ndeki Mısır´ın Hartum Başkonsolosluğu önünde de Sisi ve Mısır yönetimini protesto etti. Umdurman´dan gelen Sisi karşıtı yüzlerce Sudanlının yürüyüşü, gösterilerin odağındaki ordunun ana karargahı önünde sona erdi.

Haberin devamı...



Anahtar Kelimeler: Sudan Sisi öfke

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER