Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sudan´da muhaliflerden "güç paylaşımı" anlaşması sonrası ilk açıklama: Devrim için bir zafer

Konu ile ilgili olarak T24´ün Dış Haberler Servisinin hazırladığı haber metni...

Sudan´da muhaliflerden

Sudan´da yönetimde bulunan Askeri Geçiş Konseyi ve protestoları yürüten gruplardan oluşan bir koalisyonun seçim yapılana kadar "yetki paylaşımı" konusunda bir anlaşmaya varmasını muhalif gruplar devrim için bir zafer" olarak nitelendirdi.

AP´nin aktardığına göre protestoların organizasyonunda önemli bir rol oynayan Sudanlı Profesyoneller Birliği yaptığı yazılı açıklamada aylarca süren protestoların ardından gelen anlaşma hakkında, "Bugün bizim devrimimiz kazandı ve zaferimiz ışık saçıyor" ifadelerine yer verdi. 

Açıklamada yeni konseyin protesto hareketini temsil eden 5 kişi, orduyu temsil eden 5 asker ve iki tarafın beraber seçtiği bir sivil tarafından oluşacağı ifade edildi. Yeni anlaşma aylardır süren siyasi açmazı sona erdirebilir. 

Aylar süren sivil protestoların sonunda ordu 10 Nisan´da Ömer el-Beşir´i bir askeri darbe ile devirmişti. Darbeci askerlerin "Askeri Geçiş Konseyini" oluşturup seçimsiz bir şekilde yönetime gelmesi protestocuların "sivil yönetim" talebiyle protestolarını devam ettirmesine sebep olmuştu. Son haftalarda askerin eylemlere müdahalesi birçok protestocunun ölümüne sebep olmuştu.

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER