Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sudan pastası paylaşılıyor: Başkan ordudan, başbakan muhalefetten!

Sudan´da Askeri Geçiş Konseyi ile muhalefet arasında saatler süren görüşmeler sonrasında bir açıklama yapıldı.

Sudan pastası paylaşılıyor: Başkan ordudan, başbakan muhalefetten!

Sudan´da Askeri Geçiş Konseyi ile muhalefet arasında saatler süren görüşmeler sonrasında bir açıklama yapıldı. Açıklamada devlet başkanının ordu kademesinden, başbakanın muhalefet içerisinden seçileceği belirtildi. Darbeci Konsey Başkanı Burhan, ?anlaşma? öncesinde ABD, İngiltere, Norveç ve Avrupa Birliği ile Hartum´daki Başkanlık Sarayı´nda heyetler arası görüşme yapmıştı.

Sudan´da yönetimi devralan Askeri Geçiş Konseyi ile muhalefet partileri arasında saatler süren görüşmelerde karşılıklı tavizlerle ortak bir noktaya varıldı. Konsey üyesi Korgeneral Yaser El Ata görüşmeler sonrasında yaptığı açıklamada, başbakanın muhalefet partileri arasından, ülkenin devlet başkanının ise ordu kademesinden seçileceğini açıkladı. El Ata ?Özgürlük, adalet ve demokrasi temelinde sivil bir devlet kurmak istiyoruz? dedi. Ancak konseyin daha önce aldığı iktidarın iki yıl içinde sivil bir hükümete devredilmesi kararında bir değişiklik olmadı.

 

Askeri Geçiş Konseyi Sözcüsü Şemseddin Kebbaşi toplantı sonrası yaptığı açıklamada ulusal istihbarat ve güvenlik servislerinin yeniden yapılandırılacağı sözünü de verdi. Kebbaşi, El Beşir´in partisi Ulusal Kongre Partisi´nin ise geçiş süreci müzakerelerine katılmayacağını açıkladı.

Askeri Geçiş Konseyi´nin verdiği sözler, Sudan´da tüm kesimler tarafından yeterli görülmüyor. Ülkede haftalardır süren protestoların arkasında olan Sudan Profesyoneller Birliği iktidarın derhal sivil yönetime geçmesini talep ediyor.

?HAK SAHİBİNE VERİLİNCEYE KADAR MEYDANLARDAYIZ?

Bu arada muhalif gruplar, taleplerini yerine getirmesi için Askeri Geçiş Konseyi´ne baskı amacıyla Genelkurmay Karargâhı önündeki gösterilerini 9. gününde de sürdürdü. Askeri Geçiş Konseyi´nin taleplerini yerine getirmesi amacıyla Genelkurmay Karargahı önündeki gösterilerine devam eden ve Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan´a seslenen eylemciler, ?Burhan, Burhan, Ey Burhan, sen de onlar gibi düşme aman? şeklinde sloganlar attı. Göstericiler, sivil, demokratik bir hükümet istediklerini, askeri yönetime asla rıza göstermeyeceklerini belirterek, talepleri tam olarak karşılanana dek geri adım atmayacaklarını dile getirdi.

Haberin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER