Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sudan Büyükelçisi Milat´a konuştu: Bize dua edin

Sudan´da yaşanan darbe sonrası ülkede ordu ile halk arasındaki gerilim tırmanıyor. Sudan´ın Ankara Büyükelçisi El Kordofani, sürecin seçimlere kadar sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için Türk halkından dua etmesini istedi.

Sudan Büyükelçisi Milat´a konuştu: Bize dua edin

Sudan´ın Ankara Büyükelçisi Dr. Yousif Ahmed El Tayeb El Kordofani, ülkesindeki darbe ve askeri yönetimle ilgili Milat´a özel açıklamalarda bulundu. Büyükelçi Kordofani, Türkiye ile Sudan´ın çok güçlü ilişkileri olduğunun altını çizerek, bunun asla koparılamayacağını vurguladı. ?İlişkiden öte ülkelerimiz arasında kan bağı var? diyen Kordofani, Sudan´da yaşanan askeri darbede sonrasında yönetimin ordudan demokratik seçimlerle tekrar sivil yönetime devredilmesinin e kadarki sürecin sağlıklı ilerlemesini istediklerini kaydetti.

İlişkilerimiz derinleşecek

Büyükelçi Kordofani, Türklerin Sudanlılara yakınlık göstermesinin iki ülke halkı arasındaki sıkı bağların en büyük göstergesi olduğunu söyleyerek, ?Türklerle iç içe olmak ilişkilerin ne kadar güçlü olduğunun bir göstergesidir. Bu nedenle biz aramızdaki durumu sadece bir ilişki olarak nitelemiyoruz. Aramızda bir kan bağı var. Türkiye ile Sudan arasındaki ilişkiyi bir kan bağı olarak görüyorum. İlişkilerimizin çok kadar derinden kurulduğunu ve bunun devam ettiğini söyleyebilirim. Bizler Türkiye ile ilişkimizin ileri de daha da derinleşeceği kanaatindeyiz? diye konuştu.  

Duanızı bizden eksik etmeyin

İki ülke arasındaki işbirliğinin sekteye uğramayacağını belirten Kordofani, ?Bizim ekonomik, sağlık ve siyasi alanlarda ilişkilerimiz var. Eğitim alanında birçok Sudanlı öğrenci Türkiye´ye gelerek burs alıp eğitimlerini burada devam ettiriyor. Birçok alanda ilişkilerimiz derin o nedenle Sudan´daki son durumun ilişkileri etkileyeceği kanaatinde değiliz. Türk halkının Sudan halkını sevmesi ve Sudan halkı için dua etmesi istiyorum. Çünkü Sudan halkının Türkiye´ye karşı bir teveccühü var. Türk halkının, geçiş sürecini atlatıp seçime kadar huzurlu bir şekilde gidilmesi için Sudan halkına dua etmesini temenni ediyoruz? ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER