Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sudan Başbakanı Hamduk´un ilk konuşması

Sudan´da başbakanlık görevine getirilen Abdullah Hamduk ilk basın açıklamasında adil hukuk devleti, şeffaflık, mutedil dış politika ve yolsuzlukla mücadele vurgusu yaptı.

Sudan Başbakanı Hamduk´un ilk konuşması

Sudan´da Anayasa anlaşmasının imzalanması ve Yönetim Meclisi´nin belirlenmesinden sonra Abdulaziz Abdulfettah el-Burhan, Askeri Geçiş Meclisi´ni feshetti. Yönetim Meclisi, ülkeyi 3 yıl 3 ay boyunca yönetecek. Başbakanlık görevini üstlenen Abdullah HamdukHartum´a ilk basın açıklamasını yaptı. Hamduk konuşmasında,  adil hukuk devleti, şeffaflık, mutedil dış politika ve yolsuzlukla mücadele vurgusu yaptı. 

Abdullah Hamadok kimdir?

İngiltere´deki Manchester Üniversitesinde iktisat alanında doktora yapan Hamadok, Birleşmiş Milletler Afrika Ekonomi Komisyonu (UNECA) Genel Sekreterliği görevini yürüttü.

Sudan´da çeşitli görevler üstlenen ekonomist Hamadok, eski Devlet Başkanı Ömer el-Beşir´in son dönemlerinde yaptığı Maliye Bakanı olmasına ilişkin teklifi de geri çevirmişti.

Abdullah Hamadok, sivil muhalif koalisyon Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri (ÖDBG) tarafından geçiş dönemi başbakan adayı olarak belirlenmişti.

Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, dün yayımladığı kararname ile Askeri Geçiş Konseyi´ni feshetmiş, ülkeyi 39 ay yönetecek Devlet Başkanlığı Konseyi´nin ilk başkanı sıfatıyla bugün yemin ederek göreve başlamıştı.

Abdulfettah el-Burhan, Devlet Başkanlığı Konseyi´ne 21 ay boyunca başkanlık edecek.

Burhan´ın da üye olarak sayıldığı yeni konsey, 5´i feshedilen askeri yönetim, 5´i de muhalif koalisyon ÖDBG tarafından seçilen, 1´i ise tarafların üzerinde uzlaştığı sivil olmak üzere 11 kişiden oluşuyor.
 

Kaynak: https://www.dunyabulteni.net/



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER