Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Suçlamaları ´Provokatif ve sorumsuz´ buldular

İran´dan Suudi Arabistan´a füze yanıtı

Suudi Arabistan´ın Riyad´a atılan balistik füze nedeniyle İran´ı suçlamasına Tahran´dan cevap geldi. İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun suçlamasını ´provokatif ve sorumsuz´ olarak niteledi.

İran Dışişleri sözcüsü Kasımi Yemen´den Riyad´a atıldığı belirtilen balistik füzenin arkasında İran´ın olduğu suçlamalarını ´adaletsiz, sorumsuz, yıkıcı ve provokatif´ olarak niteledi.

Suudi Arabistan güçleri cumartesi günü Yemen´den atılan balistik füzenin tespit edilip vurulduğunu açıklamıştı.

Açıklamada, İran´ın Yemen´deki Şii Husi milislerine Suudi Arabistan´ı hedef alan balistik füzeler vermesinin ´savaş eylemi´ olarak görülebilecek ´açık ve doğrudan askeri saldırı´ olduğu savunulmuştu.

/resimler/2017-11/6/2239548136260.jpg

CAFERİ, İRAN´I SUÇLAYAN TRUMP´A YANIT VERMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump Trump da Japonya´ya giderken uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada olayla ilgili "Bence İran´ın yaptığı bir atış? Sistemimiz füzeyi havada imha etti" demişti.

İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi de Trump´a cevaben "Bay Trump bu zamana dek dayanağı olmayan pek çok şey ve yalan söyledi ve yok yere İran´ı suçlayıp durdu. Bu da kendisinin bu iftiralarından biri. Yemen´e füze yollama olasılığımız bile yok. Füzeler kendilerine ait, envanterlerini geliştirdiler" ifadelerini kullanmıştı.

Riyad´daki sivil yerleşim bölgesine atılan füzenin, Patriotlar ile havada iken imha edildiği kaydedilmiş, füzeye ait şarapnel parçalarının ise Riyad Kral Halid Havalimanı´nın doğu tarafındaki kullanılmayan sınırların içerisine düştüğü aktarılmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER