Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Şubat Ayında Batı Şeria’daki 900 Direniş Eyleminde 41 İşgalci Yaralandı

Filistin Enformasyon Merkezi'nden

Şubat Ayında Batı Şeria’daki 900 Direniş Eyleminde 41 İşgalci Yaralandı


Geçtiğimiz şubat ayında işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’teki direniş eylemlerinde önemli bir artış yaşandı. Silahlı çatışmalar yaşandı, patlayıcı madde ve bıçaklı eylemler yapıldı, işgal güçlerine karşı taşlı saldırılar gerçekleştirildi.

İşgal altında bulunan Batı Şeria’da Hamas’ın Medya Takip Biriminin hazırlamış olduğu periyodik raporda şu bilgilere yer verilidi: Batı Şeria ve işgal altındaki Kudüs’te gerçekleştirilen direniş eylemleri, Ocak ayında 635 iken Şubat ayında bu sayı 900’e yükseldi. Bunlardan 73’ü 41 Yahudi yerleşimcinin ve bazı işgal askerlerinin yaralanmasına neden olan etkili eylemlerdi. En büyük direniş eylemi Kudüs’te yaşandı ve 19 İsrail askerinin yaralanmasıyla sonuçlandı. İkinci büyük eylem  ise 11 İsraillinin yaralanmasına neden olan Ramallah eylemiydi.

Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerindeki yürüyüş ve gösteriler düzenlenirken, Filistinlilerin oybirliğiyle reddettikleri ABD’nin açıkladığı “Yüzyılın Anlaşması” projesine yanıt olarak bazı temas noktalarında işgal güçleriyle çatışmalar yaşandı.

Raporda ayrıca, düzenlenen direniş eylemlerinde 5 patlayıcı madde döşenmesi olayı ve 7 bıçak saldırı olayı ve bunun yanı sıra molotof Kokteylleri ve havai fişeklerin atılması gibi çeşitli saldırılar yapıldığı belirtildi.

Raporda, Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına karşılık vermek için gerçekleştirilen direniş eylemlerinin sayılarının çoğaldığı ifade edildi. İşgalcilere karşı taş atma olayları Ocak ayında 224 iken, Şubat ayında bu rakam 304’e yükseldi.
 @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER