Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"Şu ana kadar en güçlü tepkiyi Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi"

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas´ın Dışişleri ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Danışmanı Nebil Şa´s açıklamalarda bulundu.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas´ın Dışişleri ve Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Danışmanı Nebil Şa´s, ABD´nin, Birleşmiş Milletler kararlarının aksine Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıması planlarına en güçlü tepkiyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın verdiğini belirtti. 

Konuyu AA muhabirine değerlendiren Şa´s, "ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs hakkındaki planına karşı en güçlü tepkiyi şu ana kadar Recep Tayyip Erdoğan gösterdi." dedi. 

Çok sayıda dünya lideriyle görüşme halinde olduklarını dile getiren Şa´s, şunları söyledi:

"Mahmud Abbas, Recep Tayyip Erdoğan ile uzun bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. ABD Başkanı´nın Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanımaya kalkışması halinde Erdoğan´ın ´İsrail´le ilişkileri koparma planına´ ilişkin yaptığı açıklamayı bizler takdirle karşılıyoruz. Şu ana kadar en güçlü tepki Erdoğan´ın açıklamasıydı."

Şa´s, Filistin yönetiminin ABD´nin bu tavrı karşısında atılacak adımlar üzerinde çalıştığını ifade ederek, "Filistin yönetimi tüm alternatifleri değerlendiriyor. Bunlar arasında, İsrail devletini tanıma kararından vazgeçmek, BM Genel Kurulu ve Güvenlik Konseyine başvurmak da var." diye konuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER