Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

STRATEJİK DÜŞMANLIK

ABD yine verdiği sözü tutmadı, imzaladığı anlaşmayı yok saydı. ABD temsilciler meclisi, Türkiye’yi hedef alan iki yaptırımı öngören tasarıyı kabul etti.

STRATEJİK DÜŞMANLIK

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Türkiye’ye gelerek imzaladığı 13 maddelik anlaşmaya ve Barış Pınarı Harekâtı’nın bitirilmesine rağmen, Temsilciler Meclisi’nde ülkemizi hedef alan iki yaptırım tasarısı kabul edildi. Halkbank’ı da kapsayan tasarı, bazı bakanların yaptırım listesine alınmasını ve TSK’nın silah ve finansmana erişimine kısıtlamalar getirilmesini öngörüyor. Ayrıca Temsilciler Meclisi, Ermeni tasarısını da kabul etti.

6 ‘HAYIR’ OYUNA KARŞI 403 ‘EVET’ İLE MECLİS’TEN GEÇTİ

ABD Temsilciler Meclisi, Barış Pınarı Harekâtı’ndan dolayı sunulan yaptırım tasarısını kabul etti. Halkbank’ı da kapsayan tasarı, 16 ‘hayır’ oyuna karşı 403 ‘evet’ ile Meclis’ten geçti. Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi Başkanı Eliot Engel ve komitenin üst düzey Cumhuriyetçi üyesi Mike McCaul tarafından geçtiğimiz haftalarda sunulan tasarı, bazı bakanların yaptırım listesine alınmasını ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) silah ve finansmana erişimine kısıtlamalar getirilmesini öngörüyor.

Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Barış Pınarı Harekâtı başlatmış, harekâtın 8. gününde Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Türk heyeti ile ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in başkanlığındaki ABD heyeti, Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik operasyonun durumuna ilişkin bir anlaşmaya varmıştı. Anlaşmanın maddelerinden biri de ABD’nin, Türkiye’ye yönelik yaptırımları geri çekmekti. Geçtiğimiz gün yaşanan gelişmede ABD verdiği sözü yine tutmadı ve Temsilciler Meclisi, Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik Barış Pınarı Harekâtı’ndan dolayı yaptırımlar öngören tasarıyı kabul etti.

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: STRATEJİK DÜŞMANLIK

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER