Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Stoltenberg: Savaşı bitirmenin kolay yolu Putin'in geri çekilmesidir

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Brüksel'de Rusya lideri Putin'e mesaj verdi. Stoltenberg, "Bu savaş yıllarca sürebilir. Bitirmenin en kolay yolu, Putin'in tüm birliklerini geri çekmesidir" dedi.

Stoltenberg: Savaşı bitirmenin kolay yolu Putin

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Belçika'nın başkenti Brüksel'deki NATO karargahında yapılan bugünkü NATO dışişleri bakanları toplantısının ardından gazetecilere konuştu.

'DONBASS'TA BÜYÜK BİR SAVAŞ BEKLİYORUZ'

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Rusya-Ukrayna kriziyle ilgili konuşan Stoltenberg, şunları söyledi: "Bu savaş yıllarca sürebilir. Bitirmenin en kolay yolu, Putin'in tüm birliklerini geri çekmesi, savaşı bitirmesi ve çözüm için ciddi diplomatik çabalara girmesidir. Ancak gerçekçi olmamız gerekiyor, Putin'in genel hedefini değiştirdiğine dair hiçbir belirti yok. Gördüğümüz şey, Rusya'nın kuzey Ukrayna'dan hareket ederek güçlerini yeniden konumlandırdığı, ancak aynı zamanda bu güçleri doğuya kaydırdığı... Donbass'ta büyük bir savaş bekliyoruz."

NATO ülkelerinin Ukrayna'ya daha fazla destek sağlamanın aciliyetini vurguladığını söyleyen Stoltenberg, "Bu savaş haftalarca, aylarca hatta yıllarca da sürebilir. Bu nedenle çok daha fazlasına hazırlanmamız gerekiyor. Savaş devam ettiği sürece, savaşın tırmanma riski var. Savaş uzayacaksa, her şeyden önce Ukrayna halkı için daha fazla hasar, ölüm ve yıkım göreceğiz" diye konuştu. 

'BOSNA-HERSEK VE GÜRCİSTAN'A DESTEK SAĞLAYACAĞIZ'

Stoltenberg, Ukrayna güçlerinin yakalanan bir Rus askerini vurduğunu gösteren videoyla ilgili soruya ise "Herhangi bir uluslararası hukuk ihlalinin ve herhangi bir savaş suçunun her zaman kabul edilemez olduğunu söyleyeceğim" yanıtı verdi. NATO Genel Sekreteri, "NATO'nun Gürcistan ve Bosna-Hersek'e daha fazla destek sağlamak için harekete geçeceğini" de sözlerine ekledi. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER