Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

STK’LARI KAYYIM İLE YILDIRMA ÇABASI

Dernekleri susturmak amacını taşıdığı ve kayyım atanmasının önünü açtığı için STK’lar ve muhalefetin sert tepkisini çeken teklif, cumartesi günü Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı

STK’LARI KAYYIM İLE YILDIRMA ÇABASI

Dernekleri susturmak amacını taşıdığı ve kayyım atanmasının önünü açtığı için STK’lar ve muhalefetin sert tepkisini çeken teklif, cumartesi günü Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

BM Güvenlik Konseyi’nin kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanının engellenmesine yönelik yaptırım kararlarının uygulanmasına yönelik olarak düzenlendiği söylenen “kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanının önlenmesine ilişkin yasa düzenlemesi”, derneklere yönelik hususlar da içeriyor.

Derneklere denetimi artıran ve İçişleri Bakanlığı’na dernek yöneticilerini görevden alarak yerlerine kayyım atama, derneklerin mal varlığına el koyma ve hakkında soruşturma açılan derneğin faaliyetini geçici olarak durdurma yetkisi tanıyan yasa düzenlenmesinin Genel Kurul’a gelmesinden önce geri çekilmesi için çok sayıda açıklama yapılmıştı.

“STK’LAR İLE İSTİŞARE YAPILSIN”

AKP ve MHP oylarıyla Meclis’te kabul edilen ve “STK’ları kayyımla yıldırma” olarak görülen yasaya CHP “OHAL rejiminin devamı”, HDP “ikinci kayyım dönemi” derken, İYİ Parti “düzenleme sivil toplum kuruluşlarıyla istişare yapılarak tekrar TBMM gündemine getirilsin” çağrısında bulundu.

“DERNEKLERİN ALANLARINI TIRPANLAYACAK”

Yüzlerce STK, Meclis’ten geçen yasaya karşı bildiri yayınlarken TOKAD, EĞİTİM İLKE-SEN, SAĞLIK İLKE-SEN VE ÖZGÜR YAZARLAR BİRLİĞİ de ortak hazırladıkları bildiriyi basın açıklaması ile duyurdular. Bildiride “İktidar sahiplerinin politikalarına bağlı olarak herhangi bir dernek yetkilisi ya da görevlisi hakkında açılabilecek bir dava ile bu kişilerin yerlerine kayyım atanmasının yolunu açılacaktır. Olağanüstü hâl yönetimi uygulamalarını çağrıştıran böylesi bir düzenleme, derneklerin görece özgür alanlarını iyice tırpanlayacaktır.” cümlelerine yer verilirken, halkın elindeki kısmi örgütlenme ve siyaset yapma araçlarının alınmaya çalışıldığının altı çizildi.

Devamı >>>



Anahtar Kelimeler: KAYYIM YILDIRMA ÇABASI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER