Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sputnik Türkiye çalışanları serbest bırakıldı

Rusya merkezli Sputnik'in İngilizce edisyonunun "Çalıntı eyalet: Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye'ye verildi" başlığıyla verdiği haberin ardından Sputnik Türkiye'nin yayın yönetmeni ve 3 çalışanı gözaltına alınmıştı.

Sputnik Türkiye çalışanları serbest bırakıldı

Rusya merkezli Sputnik'in İngilizce edisyonunun "Çalıntı eyalet: Hatay 80 yıl önce neden Fransa tarafından Türkiye'ye verildi" başlığıyla verdiği haberin ardından Sputnik Türkiye'nin yayın yönetmeni ve 3 çalışanı gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan üç Sputnik Türkiye çalışanı ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Çalışanların ardından Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe de serbest bırakıldı. Savcılık gözaltına alınan gazetecilerin faaliyetlerinde suç teşkil eden bir unsur olmadığına karar verdi.

Gazetecilerin serbest bırakıldığı bilgisi yakınları tarafından verildi. Sputnik muhabirinin aktardığına göre, serbest bırakılan gazeteciler, Ankara Adalet Sarayı dışında yakınları tarafından karşılandı.

Serbest bırakılmasının ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunan Boztepe, 'çok daha büyük acılar yaşanırken, kendisinden bahsetmeyi zul saydığını' dile getirerek destek verenlere teşekkür etti.

Boztepe şunları kaydetti:

"Sputnik Türkçe’ye ait olmayan, içeriğine katkı sağlamadığımız, katılmadığımız ve sitemizde yer vermediğimiz bir haber nedeniyle suçlandık, hedef gösterildik. Daha zor günlerimiz oldu, bunu da aşarız. Hatay, Türkiye toprağı ve ilelebet öyle kalacak. Bu tartışmaya açık bir konu değil. Tartışmaya çalışanlar da benim konum değil. Yaşasın tam bağımsız, laik ve gerçekten demokratik Türkiye!"



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER