Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SÖZDE MAHKEME! DEĞİŞİK BİR OĞUL!

Geçen yıl Suudi Arabistan konsolosluğunda korkunç bir şekilde öldürülen Cemal Kaşıkçı’nın katilleri Suudi Arabistan’da sözde yargılanıyor. 8 duruşmanın yapıldığı mahkeme henüz nihai karar vermiş değil!

SÖZDE MAHKEME! DEĞİŞİK BİR OĞUL!

15 kişilik bir infaz timinin vahşice katlettiği gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın henüz cesedine ulaşılamamışken Suud Yönetimi sözde bir yargılama ile günü kurtarmaya çalışıyor.

Cemal Kaşıkçı cinayetini ile ilgili olarak Ocak ayından bu yana 8 duruşma gerçekleştirildi.

Yargılamayı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ye (BMGK) üye 5 daimi ülkenin yanı sıra Türkiye’den giden temsilciler takip ediyor.

Sanıkların duruşmalar sırasında Cemal Kaşıkçı’yı öldürdüklerini itiraf ettiği halde başsavcılık sadece 5 sanık hakkında idam cezası istiyor.

Cinayeti 15 kişilik timin işlediği görüntüler ve ses kayıtları ile ortada iken sadece 5 kişi hakkında idam cezası istenmesi, Kaşıkçı’nın ölüm ermini verenler hakkında soruşturmanın derinleştirilmemesi Suudi Yönetimi Kaşıkçı cinayeti meselesinde “mahkemecilik oynuyor” yorumlarına neden oldu.

Suud Yönetimi bir taraftan “mahkemececilik” oynarken diğer yandan da katledilen Kaşıkçı’nın oğlu Salah Kaşıkçı'ya demeç verdirtiyor.

Babasının katledilmesini sorgulayan ve Suud yönetimini suçlayanları “istismar” ile suçlayan Salah Kaşıkçı, “Babam hayatı boyunca ne vatana ne de ülke yöneticilerine karşı bir kötülük yapmadı ve onlara zarar vermeye çalışmadı.” İfadelerini kullandı.

Babasının Suud Yönetimine muhalif bir gazeteci olduğu gerçeği gün gibi ortada iken rejimin talimatlarına boyun eğen Salah Kaşıkçı “babamın hatırası ve davasından bu amaçla faydalanılmasını kabul etmeyeceğim. Daha önce de söylediğim gibi Suudi Arabistan yargısının adaleti sağlayacağına ve bu korkunç suçun faillerini cezalandıracağına inancım sonsuz. Ben de babam gibi önce Allah’a sonra vatana ve onun yöneticilerine sadık kalacağım” ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: SÖZDE MAHKEME! DEĞİŞİK !

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz