Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sözcü Kalın, AB Komisyonu Kabine Şefi Seibert ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ile AB Komisyonu Kabine Şefi Seibert ile görüştü.

Sözcü Kalın, AB Komisyonu Kabine Şefi Seibert ile görüştü

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen'in Kabine Şefi Björn Seibert ile görüştü.

Dolmabahçe Çalışma Ofisinde gerçekleşen görüşmede, Kalın ile Seibert'in, Türkiye-AB ilişkileri ve Türkiye'nin AB üyelik süreci, Gümrük Birliği, göç işbirliği ve insani yardımların yanı sıra Kıbrıs, Suriye, Libya ve Afganistan gibi bölgesel meseleleri kapsamlı ele aldığı öğrenildi.

Görüşmede AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut de yer aldı.

2-001.jpg

GÖÇ KONUSUNDA ORTAK SORUMLULUK VURGUSU

Türkiye-AB ilişkilerinin stratejik değerinin altının çizildiği toplantıda pozitif gündemin ilerletilmesi gerektiğinin ifade edildiği belirtildi. 24 Haziran’da gerçekleşecek Avrupa Konseyi Zirvesi’nde Gümrük Birliği ve göç mutabakatının yenilenmesi hususunda somut adımlar atılması beklentisi dile getirilen toplantıda Yüksek Düzeyli Diyalog mekanizmasının işletilmesinin pozitif gündeme katkı sağlayacağına değinildiği vurgulandı. Görüşmede, göç konusunda ortak sorumluluk ile hareket edilmesi ve adil külfet paylaşımı gerektiğinin vurgulandığı ifade edildi. Suriye, Libya ve Afganistan gibi bölgesel meselelerde barış ve istikrarın sağlanması için diplomatik işbirliğinin devam etmesi konusunda mutabık kalındığı da öğrenildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER