Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Soylu’ya hakaret eden kişiye 2 yıl dört aya kadar hapis talebi

Bakırköy Başsavcılığının Soylu’yla ilgili tweeti nedeniyle E. E. hakkında başlattığı soruşturma tamamlandı

Soylu’ya hakaret eden kişiye 2 yıl dört aya kadar hapis talebi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 20 Ocak’ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda sosyal medyada kendisine ve annesine hakaret eden şahsın adli kontrolle serbest bırakılmasına tepki göstermiş, “Ne yapmalıyım? Bakan olsan ne yazar? Millet, devlet işleriyle boğuşurken anasının namusuna sahip çıkamamak ne ifade eder? Tweetimle yeniden alınırsa da provokasyon sayacağım” demişti.

Soylu’nun bu sözleri üzerine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den cevap niteliğinde bir açıklama gelmişti: “Türkiye bir hukuk devletidir. Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler. Bu işleyişi beğenmeyen gider itiraz hakkını kullanır ama yargıya parmak sallayamaz.”

Daha önce adli kontrol şartı ile serbest bırakılan E. E., bu tartışmaların ardından Twitter’daki bir başka paylaşımında da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği öne sürülerek “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlaması ile tekrar gözaltına alınmıştı.

Bakırköy Başsavcılığının Soylu’yla ilgili tweeti nedeniyle E. E. hakkında başlattığı soruşturma tamamlandı. E. E. hakkında ‘kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret’ suçundan bir yıl iki aydan iki yıl dört aya kadar hapis cezası talebiyle iddianame düzenlendi.

Hazırlanan iddianame, Bakırköy 36. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.



Anahtar Kelimeler: Soylu’ hakaret kişiye kadar hapis talebi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER