Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Soylu'dan 'İmamoğlu ile telefon' açıklaması: Bugüne kadar 40 arama var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) arasında gerçekleştiğini söylediği telefon görüşmeleri hakkında konuştu. Soylu'nun, İmamoğlu'nun terlemesiyle dalga geçmesi de dikkat çekti.

Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) arasındaki arama polemiği sürüyor. İçişleri Bakanlığı'nın 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Soylu, "Aramalar var. Bugüne kadar 40 arama gerçekleştirilmiş, 20'sinde konuşma gerçekleştirilmiştir" dedi. Soylu, 29 kez İmamoğlu'nun, 19 kez kendisinin aradığını söyledi.

İMAMOĞLU'NUN TERLEMESİYLE DALGA GEÇTİ

Süleyman Soylu'nun, İmamoğlu'nun terlemesiyle dalga geçmesi de dikkat çekti. Basın toplantısında İmamoğlu ile ilgili soruya yanıtına "Selpak var mı arkadaşlar, terimi sileceğim" diyerek başlayan Soylu, "Yani çok lazım, yetmiyor" dedi.

'NİÇİN BENİMLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜN SAKLANMASI GEREKTİĞİNİ BİLMİYORUM'

Soylu sözlerinin devamında, İmamoğlu ile yaptığını söylediği görüşmeler hakkında şınları şunları söyledi: "Atalarımız güzel laflar söylemişler. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır. Ben bu arkadaşın niçin benimle görüştüğünün saklanması gerektiğini bilmiyorum. Birçok belediye başkanı benimle görüşür. İnsani açıdan da görüşmemiz olabilir. Önce ben görüşmedim deyip sonra 1 ya da 2 demesi... İBB Başkanı yalan kodu içine girmiş doğrudan uzaklaşmış. Ben İçişleri Bakanıyım beni arayanların tüm kayıtları vardır."

Soylu, "Bugüne kadar 40 arama gerçekleştirme yapılmış. 20 tanesinde görüşme yapılmış. Bunların kayıtları var. 29 tanesini karşı taraf, 11'ini ben aramışım. Peki niye yalan söyleme gereği duyuyorsunuz. 2 kere de yüz yüze görüşülmüş. Biri Adalar konusu, elektrikli araç konusu. İkincisi ise, onların tarihleri de var 2 Mart'ta afet il toplantısı oldu. Kısa bir görüşmede yüz yüze orada gerçekleştirdik. Bu olur bunlar normaldir. Bunu yalandır demek normal olan bu değildir. Ben cevabını veriyorum" diye konuştu.

'KIVIRMAK DOĞRU DEĞİL'

İçişleri Bakanlığı'nın İBB'ye yönelik 'terör soruşturması' raporuna da değinen Soylu şunları söyledi:

"Benden CHP Genel Merkezi'ne karşı beni ezdirme diyebilirsin, hemşehri olduğumuzu söyleyebilirsin. Ama yalan demen normal değildir. Basın toplantısında arkadaşların verdiği bilgiler çerçevesinde bir iflası görüyoruz. Bu adamları yoldan geçerken mi aldık. İddia ettiğiniz kişileri belediyeye almadım, bana iftira atıyorsunuz demedi. Kıvırmak doğru değil. Değer ailesi nedir? Terör örgütü PKK, dağa adam götürüyor. Kardeşlerini işe sokuyor belediyelerde. Yaptığı açıklamalarda terör örgütüyle irtibatlıları almadım demiyor. Bunun bir karşılığı yoktur. Devlet bunu sorgulamakla mükelleftir.

Ben bunları işten atacak yetkiye sahip değilim. Atıldıktan sonra burada bitmiyor. Atılanlar OHAL kurumuna başvuruyor. Ondan sonra da mahkeme süreci var ve oraya gidiyor. Ben İBB'ye sandalye atacağım acaba Ekrem İmamoğlu bugün işe kimi aldı acaba? Ömrü devlete küfretmekle geçen insanları karşısına dizmiş, devleti küfür etmeyi takla atarak değiştiren anlayışı devam ettirmeye çalışıyorlar. Ben iki taneyi tespit ettim attım diyor. Demek ki atma yetkin var."

 

Kaynak: Artı Gerçek



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER