Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Şovenist Büyük Sırbistan bildirisi ciddiye alınmalı

uleyman Ugljanin: Şovenist Büyük Sırbistan bildirisi ciddiye alınmalı

Şovenist Büyük Sırbistan bildirisi ciddiye alınmalı

Bölgedeki Sırp portallarında Yugoslavya (SRJ) ve Sırbistan’ın eski büyükelçisi Oryantalist Darko Tanaskoviç tarafından yazılan “Pandemi geçecek, ama pan-İslamcı Sırpfobi geçmeyecek” makalesi hakkında Sancak SDA lideri Suleyman Ugljanin uyarıda bulundu.

Bildiriye tepki gösteren Ugljanin, bunun ciddiye alınması gereken bir “Büyük Sırbistan ilanı” olduğunu ve son olayların 1990’larda yaşananlara benzediğini söyledi.
Ugljanin, “Şovenist bir cüretle yayınlanmış bu Büyük Sırbistan ‘bildirisi’ ciddiye alınmalıdır.  AB’yi, AGİT’i, SE’yi, Amerika’yı dikkatlerini Sancak’a yöneltmeye çağırıyoruz” dedi.
SDA lideri, Sırp Ordusuna ait savaş uçaklarının geçen hafta sonunda Novi Pazar bölgesinde yaptığı alçak ve kapsamlı uçuşunu da kınadı.

Ugljanin, “Büyük Sırp milliyetçilerinin bu metinleri, ardından Sırbistan Hava Kuvvetlerinin savaş uçaklarının Novi Pazar üzerindeki uçuşlarını izlemesi, 1990’ların başlarında Srebrenica’daki soykırımdan önceki Sırp silahlı kuvvetlerinin işlediği diğer suçları anımsatıyor.” dedi.

Eski SRY’nin Ankara ve Vatikan Büyükelçisi ve Sırbistanın UNESCO büyükelçisi, Üniversite Profesörü Darko Tanaskoviç yukarıda bahsedilen makalesinde, SDA yetkilisi Emir Aşçeriç’in Aleksandar Vuçiç’in Novi Pazar ziyareti üzerine eleştirilerine atıfta bulunarak Sancak SDA lideri Süleyman Ugljanin’i “pan-İslamcılık ve Sırbofobia” ile suçlamıştı.

Darko Tanaskoviç, ”SDA’yı kuran ve yönetenlerin doktrinin kökeninin İslam ideolojisi ve pan-İslamcılık siyaseti’ olduğunu savunuyor.

Kaynak: dunyabulteni.net



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER