Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sosyal medya yıkılıyor: 'ABD yakında 12 ülkeye bölünecek'

Medium'da yayın yapan bir sayfa üzerinde yayınlanan ve ABD'nin 12 ülkeye bölüneceği bir yakın gelecek öngören bir yazı sosyal medyada yüzlerce kez paylaşıldı

Sosyal medya yıkılıyor:

Etiyopya'da son dönemde yaşanan çatışmalar, Afrika kıtasından bağımsız bambaşka bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Medium üzerinden yayın yapan Surviving Tomorrow isimli sayfada yayınlanan 'Amerika çok yakında 12 ülkeye bölünecek' başlıklı yazı haftanın çok paylaşılan yazılarından biri oldu.

Yazıda Etiyopya'nın 5 farklı dil 8 farklı etnik kökene sahip sosyal yapısından yola çıkılarak, demokrasilerde nüfus arttıkça temsil oranının düştüğü ve 300 milyondan fazla nüfusa sahip bir ülkede ( ABD) bürokrasinin aşırı derecede masraflı hale dönüştüğüne dikkat çekildi.

"Daha az nüfusun olursa, daha özgür olursun, değerlerini paylaşmayan kişilerden uzaklaşma şansın olur ve bir demokraside daha fazla temsil edilirsin" ana fikri etrafında dolanan yazıda, gelecek 100 yıl içerisinde 100 yeni küçük ülkenin ortaya çıkacağı iddia edildi.

Ulusal savunma endişesinin 'meşru' olduğu belirtilirken, dünyadaki en güvenli ülkelerin en küçük ülkeler olduğuna dikkat çekildi ve gelecekte kurulabilecek küçük devletçiklerin birbirleriyle NATO benzeri yapılar oluşturabileceği vurgulandı.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ ÖRNEĞİ

'Şehir devletlerinin' yeniden hakim olacağı bir yeni dünya düzeni öngören yazıda, ABD'de şu anda belediye başkanlarının çok etkili olduğuna ve şehir sakinlerini koruma amaçlı siyaset izlediğine dikkat çekildi.

Yazıda ABD'lilerin yüzde 50'sinin birlikten ayrılmak istediği ve yüzde 31'inin gelecek 5 yıl içerisinde bir iç savaş çıkmasını muhtemel gördüğü detayları da vurgulandı. Ülkedeki ortak değer eksikliğinin ABD içerisinden yeni ülkeler çıkmasına neden olabileceği ifade edildi.

KALİFORNİYA VE TEKSAS ÖRNEKLERİ

Kaliforniya eyaletinin İngiltereFransa, Hindistan, İtalya ve daha yüzlerce ülkeden daha büyük bir ekonomiye sahip olduğu belirtilirken, eyalette yaşayanların yüzde 32'sinin bağımsızlık fikrine destek verdiğine dikkat çekildi.

Amerikan eyaletlerinden örnekler verilen yazıda Teksas'ın dünyanın en büyük 11. ordusuna sahip olduğu, 10. büyük ekonomisi olduğu, kendi enerji şebekelerinin bulunduğu ve dışarı ihraç edebilecek kadar güneş ve rüzgar enerjisi üretebildiği hatırlatıldı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER