Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Sorguları tamamlanan emekli amiraller adliyeye sevk edildi

Emekli 104 amiralin bildirisine ilişkin soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan 4 emekli amiral, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Emekli 14 amiralin sorguları tamamlandı ve adliyeye sevk edildi.

Sorguları tamamlanan emekli amiraller adliyeye sevk edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 4 Nisan'da yayımlanan 'Montrö bildirisi'ne ilişkin açıklamayı hazırlayanlar ile varsa irtibatlı oldukları kişilere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında emekli amiraller Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat ifade vermek üzere Ankara'ya geldi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine giden emekli amirallerin, ifade verme işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. 4 emekli amiral yaşları dolayısıyla gözaltına alınmamıştı.

Daha önce gözaltına alınan 10 emekli amiral ise ilk ifadelerini vermişti. Gözaltında bulunan amirallerin gözaltı süresi ise uzatılmıştı.

Ankara Emniyeti'nde sorguları tamamlanan 14 emekli amiral adliyeye sevk edildi.

NE OLMUŞTU?

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin açıklamaları sonrası başlayan tartışmalar ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın 'takke ve cübbe' giydiği fotoğraf ile ilgili 104 emekli amiral ortak bir açıklama yapmıştı. Açıklamaya ilişkin iktidardan sert sözler yükselirken muhalefet de ikiye bölünmüştü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise emekli amiraller hakkında soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Soruşturma kapsamında 10 emekli amiral bir hafta önce gözaltına alınmış ve gözaltı süreleri uzatılmıştı. 4 emekli amiral ise yaşları dolayısıyla gözaltına alınmayarak ifadeye çağrılmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER