Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SORGULAMA, TUTUKLAMA VE HAKLARIMIZ

MAZLUMDER Kayseri Şubesinin üye ve gönüllülerine yönelik insan hakları seminerleri devam ediyor.

SORGULAMA, TUTUKLAMA VE HAKLARIMIZ

MAZLUMDER Kayseri Şubesinin üye ve gönüllülerine yönelik insan hakları seminerleri devam ediyor.

Bu yıl 8 hafta ve 8 ayrı konu da insan haklarını konu alan seminerlerin yedincisinde konu tutuklama ve sorgulama anında temel haklarımız, konuşmacı ise Avukat Şükran Özenç idi.

Avukat Şükran Özenç sunumunda özetle insanların farklı sebeplerle sorgulama yapılıp tutuklanabileceğini emniyet güçleri ya da savcılıklarda yapılan bu durumlarda insanların susma haklarını kullanma, ailesine haber verme, ifade tutanağını okuma ve itiraz etme, avukat talep etme, tutuklanmasına itiraz etme dahil birçok hakları olduğunu söyledi.

 

Bilinçli vatandaş olmanın yolunun kişinin kendisiyle ilgili lehte ve aleyhte hak ve sorumluluklarını bilmekten geçtiğini söyleyen Özenç, MAZLUMDER’in insan hakları seminerlerinin bu açıdan çok önemli olduğunu söyledi. Ülke insanımızın kendisi ile ilgili acil hukuki durumlar için hazırlıklı olmadığını bildiren Özenç, bunun medeni insan olabilme yolunda bir eksiklik olduğunu dile getirdi.

Katılımcıların konuyla ilgili sorularının da cevabını bulduğu program sonunda MAZLUMDER Şube Başkanı Ahmet Taş, Avukat Şükran Özenç’e davetlerine icabet için teşekkür ettiğini ve programın ileri haftalarda devam edeceğini bildirdi.

 

MAZLUMDER Kayseri Şubesi Basın Bürosu



Anahtar Kelimeler: SORGULAMA TUTUKLAMA HAKLARIMIZ

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER