Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Son İki Ayda, Suriye’nin Kuzeyinde 200 bin Çocuk Yerinden oldu

​​​​​​​İngiltere Merkezli Çocukları Kurtarın Vakfı’nın (Save the Children) raporuna göre, son iki ayda Suriye’nin kuzeyindeki İdlib ve Halep’te 200 bin çocuk yerinden oldu.

Son İki Ayda, Suriye’nin Kuzeyinde 200 bin Çocuk Yerinden oldu

İngiltere Merkezli Çocukları Kurtarın Vakfı’nın (Save the Children) raporuna göre, son iki ayda Suriye’nin kuzeyindeki İdlib ve Halep’te 200 bin çocuk yerinden oldu.

Raporda, Esed rejimi ve Rusya’nın saldırılarından dolayı İdlib ve Halep’te yaklaşık 200 bin çocuğun ailesiyle birlikte yerinden olduğu bildirildi.

Ayrıca Esed rejimi ve Rusya’nın saldırılarından kaçan 14’ü kız, 20’si erkek olmak üzere 34 çocuk da yollarda yaşamını yitirdi.

Aileleriyle birlikte yollara düşen çocuklar, Esed rejimi, Rusya ve İran güçlerinin saldırılarının yanı sıra dondurucu kış soğuklarıyla da mücadele etmek zorunda kalıyor. Yoğun saldırılardan dolayı aniden evlerini terk etmek zorunda kalan siviller, yanlarına aldıkları elbiselerle yetinmek zorunda kalıyor. Yaşları daha küçük olan çocuklar ise ailelerinin sırtlarında yolculuk yapabiliyor.

Maarat Numan’dan kaçan ve şimdi bir çadırda yaşamak zorunda kalan 10 yaşındaki Hayat, “Evimizi bombaladılar, korkuyla kaçtık. Her yeri bombaladılar. Şimdi buraya geldik, insanlar bize kapılarını açtı.” dedi.

Hayat’la birlikte kaçan komşusu Kerim ise, “Yolculuk sırasında çok kötü durumdaydık. Her şeyi geride bıraktık, sadece bazı elbiselerimizi alabildik. Çadırlarda yaşam zor. Yağmur ve kar içeriye giriyor.” diye konuştu.

Çocukları Kurtarın Vakfı Suriye Sorumlusu Sonia Khush, İdlib ve Halep’te yerinden olan insanların oluşturduğu konvoyların devasa olduğunu açıkladı.

31061.jpg

thumbs_b_c_fcd60dc20c875169f667095ccef0c8ae.jpg

unnamed-053.jpg

 



Anahtar Kelimeler: Suriye’ Kuzeyinde Çocuk Yerinden

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER