Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Son Dakika! Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Kiev kontrolümüz altında

Son dakika haberi... Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Kiev'in kontrol altına alındığını be binlerce Rus askerinin esir alındığını bildirdi.

Son Dakika! Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Kiev kontrolümüz altında

Son dakika haberine göre, ülkedeki son duruma ilişkin açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Kiev kontrol altımızda. Binlerce Rus askerini esir aldık" ifadelerini kullandı.

İşgalin 3. gününde askeri üniformasıyla kameralar karşısına çıkan Zelenskiy, Rusça konuşarak Rus halkından savaşa karşı çıkmalarını da istedi.

"KİEV KONTROLÜMÜZ ALTINDA"

Dün geceden beri ağır bombardımana uğrayan başkent Kiev'in Ukrayna güçlerinin kontrolünde olduğunu söyleyen Zelenskiy, "Saldırılar püskürtüldü, Kiev kontrolümüz altında" dedi.

"HERKESE SİLAH VERMEYE HAZIRIZ"

Ukrayna lideri ayrıca, "Herkese silah vermeye hazırız. Ukrayna'yı savunabilecek herkes burada olsun. Ülkemizi korumaya gelecek olan herkese açığız. Ukrayna'yı savunacak herkes şanlı bir zafere ulaşacaktır." ifadelerini kullandı.

RUSÇA KONUŞARAK RUS HALKINA SESLENDİ

Konuşmasının bir kısmını Rusça yaparak Rusya'daki insanlara seslenen Zelenskiy, Rus halkını savaşa karşı çıkmaya çağırıp Ukrayna'yı savunmak isteyen herkesi ülkesine davet etti.

"AB ÜYELİĞİNE KARAR VERMEK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR AN"

Sabah saatlerinde paylaştığı video ile ülkeden kaçtığı iddialarını yalanlayan Zelenskiy, Ukrayna’nın Avrupa Birliği üyeliğine ilişkin açıklama da yaptı. AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüştüğünü ifade eden Zelenskiy, “Uzun süredir devam eden tartışmayı kesin olarak sonlandırmak ve Ukrayna’nın AB üyeliğine karar vermek için çok önemli bir an” dedi. Michel ile gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde “Ukraynalıların özgür gelecekleri için daha fazla etkili yardım ve mücadele ele alındı” ifadelerini kullandı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER