Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Son dakika! Koronavirüs | Türkiye'de son durum: 9 ölü, 670 vaka

Bakan'ın açıklamasına göre, son 24 saatte yapılan 3.656 testten 311'inin yani yaklaşık yüzde 10'ünün pozitif çıkması da dikkat çekti.

Son dakika! Koronavirüs | Türkiye

Son dakika haber: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs (corana virüs) salgınında ölenlerin sayısının 9'a, vaka sayısının ise 670'e yükseldiğini duyurdu. Bakan'ın açıklamasına göre, son 24 saatte yapılan 3.656 testten 311'inin yani yaklaşık yüzde 10'ünün pozitif çıkması da dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 9'a yükseldiğini açıkladı. Yaşlı ve direnci zayıf 5 hastanın hayatını kaybettiğini belirten Bakan Koca, toplam vaka sayısının ise 670'e ulaştığını ifade etti.

YENİ TESTLERDEN YÜZDE 10'A YAKINI POZİTİF ÇIKTI

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile Türkiye'deki koronavirüs salgınıyla ilgili son verileri paylaştı. Koca paylaşımında, "Son 24 saatte 3.656 şüpheliye test yapıldı. 311'i pozitif çıktı. Hasta sayımız 670'e ulaştı. Yaşlı ve direnci zayıf 5 hastamızı kaybettik. Bugüne dek toplam 9 can kaybımız var. Tamamı yaşlılarımızdan. Yaşlılarımızı koruyalım. Mücadelemizde bir an bile esneklik göstermeyelim" ifadelerini kullandı.


Koronavirüs salgının ilk günlerinden itibaren devreye sorulan tedbirler ise sürüyor.

İşte Türkiye'de son 24 saatte gündemde çok konuşulan son dakika koronairüs haberleri: 

BAKANLIKTAN KRİTİK GENELGE

Sağlık Bakanlığı en son tüm hastanelere gönderdiği 12 maddelik genelge ile özel ve vakı hastanelerini pandemi hastanesi ilan etti. Koronavirüs teşhisi konulan kişilerin tüm hastanelerde tedavisi zorunlu hale getirildi.

VAKA SAYISI 145 BİN OLABİLİR

Medipol Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammet Emin Akkoyunlu, her koronavirüs vakasına karşı 400 tespit edilemeyen vaka olduğunu söyledi. "Türkiye'de 145 bin vaka mı var" sorusuna Akkoyunlu, "Tahmini vaka sayısı bu civarda" dedi.

ERDOĞAN'DAN ALKIŞLI DESTEK

​Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan sağlık personeline alkışlarla destek verdi. Erdoğan "Koronavirüs ile mücadelemizin özverili ve fedakar kahramanlarına, her türlü zorluğa ve sıkıntıya göğüs geren tüm sağlık çalışanlarımıza şahsım, ailem ve milletim adına selamlar, sevgiler ve elbette alkışlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İngiltere, İtalya ve Almanya gibi ülkelerden gelmek isteyen Türk vatandaşlarının yarın 17:00’ye kadar elçilik ve konsolosluklara başvurmalarını istedi.

DAVALARA ERTELEME YOLDA

Koronavirüs tedbirleri hakkında konuşan Adalet Bakanı Gül "Cezaevlerinde rastlanan pozitif vaka yok" dedi. İnfaz düzenlenmesi için de Gül "üm tarafları dinleyerek teknik çalışmalar yapıldı. Konu Meclisin takdirindedir" açıklamasında bulundu. Gül, duruşmaların ertelenmesi için de çalışma yürüttüklerini açıkladı.

HAVALAR İYİLEŞTİ...

Yeni tip koronavirüs (corona virus) salgını nedeniyle insanların büyük bir çoğunluğunun eve kapanması sonucunda hava kalitesinin gözle görülür bir iyileşme sürecine girdiği görüldü. Türkiye genelinde birçok şehirde 2 hafta önce hava kalitesi orta ve hassas derecede ölçülürken, dün saat 11.00 itibariyle aynı bölgede hava kalitesi iyi kalite olarak ölçüldü.

150 BİN KİŞİYE KORONA TAHLİYESİ

Hükümet cezaevlerinde de koronavirüs önlemleri kapsamında düzenlemeye gidiyor. Bir süredir üzerinde çalışılan af tasarısında son aşamaya gelindi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda, cezaevlerinden 150 bin kişinin koronavirüs önlemleri kapsamında tahliye edilmesi planlanıyor. AK Parti 2. yargı paketini öğleden sonra Meclis'e sundu. 

 

 



Anahtar Kelimeler: dakika! Koronavirüs Türkiye' durum:

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER