Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Son dakika! Elazığ'da 6.8 şiddetinde deprem... Ölü ve yaralılar var | Elazığ depremi son durum

Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6.5 AFAD ise 6,8 açıkladığı. Türkiye'nin birçok şehrinde ve Kuzey Irak'ta da hissedildi. İçişleri Bakanı Soylu, depremde 4 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Son dakika! Elazığ

Son dakika haberi... Elazığ'da 6.8 şiddetinde deprem meydana geldi. Deprem Tunceli, Malatya, Adana, Mersin, Bitlis, Diyarbakır ve Samsun'un da aralarında bulunduğu birçok ilde hissedildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 4 kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralılar olduğunu açıkladı. İsrail ve Lübnan'da da hissedilen depremin ardından Canlı yayına bağlanan AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, "Ekiplerimiz bir yıkım var mı, enkaz altında olan var mı, incelemelere başladı. Yakından takip ediyoruz" dedi. Savunma Bakanı Akar, "Hem sivil hem askeri olarak, tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde" ifadesini kullandı.

Elazığ'dax, 20.55 sularında, 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6.5 AFAD ise 6,8 açıkladığı. Türkiye'nin birçok şehrinde ve Kuzey Irak'ta da hissedildi. İçişleri Bakanı Soylu, depremde 4 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

DEPREMDEN SONRA YIKILAN BİR BİNADA KURTARAM ÇALIŞMALARI:

SOYLU: 4 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Yapılana incelemelerin ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şu ifadeleri kullandı;

İlk aldığımız bilgiler çerçevesinde Sivrice'de Doğanyol'da Pötürge'den bilgi almaya çalıştık. Doğanyol'da 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. İlk aldığımız bilgilerde özellikle Malatya Pötürge'de iki yaralı vardı. Ama şimdi yeni bir bilgi daha geldi.

20-01/24/3-1579895308.jpg

20-01/24/2-1579895231.jpg

Toplam iki vatandaşımız hayatını Malatya'da, iki vatandaşımız da hayatını Elazığ'da kaybetmiş. Tüm ulaşan ihbarlarda 4 vatandaşımız deprem nedeniyle hayatını kaybetti. Allah'tan rahmet diliyoruz.

Kandilli Rasathanesi, ilerleyen dakikalarda depremin büyüklüğünü 6.5, derinliğini 5.0 kilometre olarak revize etti.

5.4 ŞİDDETİNDE İKİNCİ DEPREM

Saat 20.55'de meydana gelen depremden 13 dakika sonra 5.4 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi

20-01/24/s.png

AFAD: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Elazığ'da meydana gelen depremin ardından ekiplerin saha taramasına başladığını belirterek, "Yıkım var mı, enkaz altında kimse var mı, bunun araştırmasını yapıyorlar." dedi.

Güllüoğlu, NTV'ye yaptığı açıklamada, deprem bölgesiyle iletişimde bir sorun bulunmadığını ifade ederek, "Şu an için ekiplerimiz de bölgedeki belediye başkanlarımızla, valilerimizle, iletişimimiz devam ediyor. Ekiplerimiz saha taramasına başladılar. Yıkım var mı, enkaz altında kimse var mı, bunun araştırmasını yapıyorlar." diye konuştu.

Depremin geniş bir coğrafyada hissedildiğini belirten Güllüoğlu, "Sivrice ve civarındaki ilçelerde hissedildi. Şu an çalışmalarımız devam ediyor. Biz de yakından takip ediyoruz." ifadesini kullandı.

 20-01/24/thumbs_b2_15f089fc1668c8442a56f406d1e75953.jpg

SAVUNMA BAKANI AKAR: TEYAKKUZDAYIZ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamada, "İlk dışında taşrada bazı kayıplar olabilir değerlendirmesi var. Arkadaşlarımız çalışıyor. Birliklerimize gerekli teyakkuzu verdik. Herkes olayları yakınen takip ediyor. Sivrice merkezde herhangi bir kayıp yok. Şimdiye kadar gelen haberler iyi. Umarım ilerleyen vakitlerde daha iyi haberler alırız." ifadelerini kullandı.

20-01/24/1-1579895298.jpg

DÖNMEZ'DEN ELEKTRİK VE DOĞALGAZ AÇIKLAMASI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede enerji arzında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için çalışmaların yürütüldüğünü bildirdi.

Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, depremden etkilenen bölge sakinlerine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bakan Dönmez paylaşımında, "Bölgedeki elektrik ve gaz arzında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için ekiplerimiz gerekli çalışmalarını sahada yürütüyor." ifadesini kullandı.

50-60 KM YER KABUĞU KIRILMIŞ OLABİLİR'

CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Prof. Dr. Şükrü Ersoy şu açıklamalarda bulundu:

Biraz büyük bir deprem. Belki sizde de söylemiş olabilirim Elazığ çok kritik bir yer. Doğu Anadolu fayı çok kritik, gerilim çok yüksek. Bu deprem beklenebilen bir depremdi. Bu deprem önemli bir deprem, yer kabuğunu önemli miktarda kırmış olabilir. 50 - 60 km yer kabuğu kırılmış olabilir. 

Elazığ depremiyle ilgili son dakika haberlerinin ayrıntıları hazırlanıyor...

TÜRKİYE'DEKİ SON DEPREMLER

Meteorolojiden deprem bölgesi için soğuk ve don uyarısı

Meteorolojiden deprem bölgesi için soğuk ve don uyarısıSon dakika haberi... Meteoroloji, Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası, vatandaşları bu gece aşırı soğuk...

Sözcü Kalın\'dan deprem açıklaması: Tüm kurumlarımız seferber edildi

Sözcü Kalın'dan deprem açıklaması: Tüm kurumlarımız seferber edildiSon dakika haberi... Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki...

Kosova: Türkiye\'de depremden etkilenen bölgelerde yardıma hazırız

Kosova: Türkiye'de depremden etkilenen bölgelerde yardıma hazırızSon dakika haberi... Kosova Dışişleri Bakanı Pacolli, Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde can kaybının olmaması...

Soylu\'dan deprem açıklaması: 4 vatandaşımız hayatını kaybetti

Soylu'dan deprem açıklaması: 4 vatandaşımız hayatını kaybettiElazığ'da meydana gelen ve birçok ilde hissedilen deprem sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan ilk açıklama geldi. Soylu,...

Son dakika! Bakan Koca\'dan deprem açıklaması: 112 Acil ve UMKE ekiplerimizle sahadayız

Son dakika! Bakan Koca'dan deprem açıklaması: 112 Acil ve UMKE ekiplerimizle sahadayızSon dakika haberi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Bakanlık olarak...

Son dakika! AFAD\'dan Elazığ depremi açıklaması

Son dakika! AFAD'dan Elazığ depremi açıklamasıSon dakika haberi... Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8'lik depreme ilişkin açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Dr....

Son dakika! Bakan Akar\'dan Elazığ depremi açıklaması

Son dakika! Bakan Akar'dan Elazığ depremi açıklamasıSon dakika haberi... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Büyük bir...

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER