Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Son Dakika... Davutoğlu'ndan hem ABD'ye hem iktidara tepki: Diplomasi hamasetle yürümez!

Ahmet Davutoğlu: "ABD'nin böyle bir karar açıklayabilmesi, ülkemizde iktidarın yönetim acizliğini de ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı.

Son Dakika... Davutoğlu

Son dakika haberi... ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımlarına bir tepki de Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'ndan geldi.

Hem ABD'yi hem de iktidarı eleştiren Davutoğlu, tepkisini Twitter'dan açıkladı.

Paylaşım yapan Davutoğlu "ABD’nin yaptırım kararını şiddetle kınıyorum. Bu karar Türkiye-ABD ilişkilerine de, ittifak anlayışına da zarar verecektir.

ABD’nin böyle bir karar açıklayabilmesi, ülkemizde iktidarın yönetim acizliğini de ortaya koymaktadır. Diplomasi hamasetle değil akılla, stratejiyle yürür" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yardım da ABD'nin Rusya'dan satın alınan S-400'ler nedeniyle Türkiye'ye yaptırım kararı almasına tepki göstermişti

Türkiye'ye yönelik adımların peş peşe olduğunu belirten Yardım, AB'den sonra ABD'nin de S-400'ler nedeniyle bazı Türk yetkililere yaptırım kararı aldığını söylemişti.

Yardım, ileride ilişkilerin daha iyi olacağını söylemenin zor olduğunu ifade ederek "ABD ittifak ruhuna uygun davranmalı, Hükümetin de dış politikası kendine gelmeli. Sorunlar masada ele alınmalı" ifadelerini kullanmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER