Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Son dakika! Barış Pınarı Harekatı başladı

Son dakika haberi... Barış Pınarı Harekatı başladı. Suriye'nin Resulayn kasabasında patlama sesi duyuldu. Bölgeyi toz bulutu kaplarken dumanlar Ceylanpınar'dan görülüyor.

Son dakika! Barış Pınarı Harekatı başladı

Son dakika! Barış Pınarı Harekatı başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan operasyonun başladığını sosyal medyadan duyurdu.

Suriye'nin Resulayn kasabında üst üste 5. patlama sesi duyuldu. Ceylanpınar'a 10 km uzaklıkta olan bölgede Türk F-16 savaş uçaklarının havada uçtuğu gördüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nın başladığını duyurdu. Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında "Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın yaptığı açıklaması şu şekilde:

"Türk Silahlı Kuvvetleri'miz Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve Deaş terör örgütlerine karşı #BarışPınarıHarekatı'nı başlatmıştır.
Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir.
Barış Pınarı Harekatı ile,
Ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız GÜVENLİ BÖLGE sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye'nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız."

NTV'nin geçtiği habere göre terör örgütü YPG mevzilerinin bulunduğu noktalardan dumanlar yükseliyor. NTV muhabiri Gökhan Gerçekü aynı bölgenin 4 defa üst üste vurulduğu belirtildi. Ceylanpınar'a 10 km uzaklıkta olan bölgede Türk F-16 savaş uçaklarının havada uçtuğu gördüldü.

BÜTÜN SİLAHLARIN KULLANILMASI...

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Fırat'ın doğusuna yönelik olası harekata ilişkin, "Harekatın, verilen bütün silahların kullanılacağına dair bir kabul üzerine planlanması gerekmektedir. Biz ne devletimizi yolda bulduk ne de bir çadır devletiyiz." dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER