Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Son dakika! Rusya´dan flaş iddia: ABD, ´Yeni Suriye Ordusu´nu kuruyor!

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD´nin Haseke´de bulunan mülteci kampında 750 kadar eski DEAŞ ve Nusra Cephesi üyesi teröriste eğitim verdiği iddia etti.

Son dakika! Rusya´dan flaş iddia: ABD, ´Yeni Suriye Ordusu´nu kuruyor!

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD´nin Haseke´de bulunan mülteci kampında ´Yeni Suriye Ordusu´ yeni bir grup yaratmak için çalışmalar yürüttüğünü ve bunun için kampta militanlara eğitim verildiğini öne sürdü.

Bölgedeki yerel kaynaklara ve mültecilerin verdiği bilgilere dayandırılan Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasında, Haseke´deki kampa son 6 ayda içlerinde DEAŞ ve Nusra Cephesi´nden teröristlerin de bulunduğu birçok kişinin getirildiği ifade edildi.

Haberturk´te yer alan habere göre, Haseke´de eğitilen kişilerin Rakka, Deyrizor, Ebu Kemal ve Fırat´ın doğusundaki alanlardan getirilen kişiler olduğu, yeni oluşturulacak grubun çekirdeğinin Ekim 2017´de Rakka´dan çıkartılan 400 DEAŞ´lı terörist olduğu belirtildi. Haseke yakınlarındaki Cisr el Şaddadi´de bulunan kampta 750 kişiye özel kuvvetler tarafından eğitim verildiği iddia edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı´nın konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"ABD´nin DEAŞ´ı yok etme konusunda kararlı olduğuna dair açıklamalarına rağmen, koalisyon, Suriye´de kalan militanlarla işbirliğine devam ediyor. ABD´li özel operasyon güçlerinden eğitmenlerin yönetiminde, sığınmacı kampı yakınlarında farklı terör örgütü militanları eğitiliyor ve ´Yeni Suriye Ordusu´ isimli yeni bir silahlı oluşum kuruluyor. Evlerine dönen sığınmacıların açıklamalarına göre ABD´li eğitmenlerin hazırlıkların bitmesinin ardından kurulan silahlı grup, hükümet güçleri ile savaşması için Suriye´nin güneyine gönderilecek."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER