Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SON DAKİKA! RUSYA´DAN ABD´YE UYARI: MACERAYA KALKIŞMAYIN

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye´deki durumla ilgili konuştu. Lavrov ABD ile iletişim kanallarının açık olduğunu söyleyerek, "Suriye´de Libya gibi bir maceraya kalkışılmasın" dedi.

SON DAKİKA! RUSYA´DAN ABD´YE UYARI: MACERAYA KALKIŞMAYIN

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye´de yükselen tansiyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

"Ultimatom ve tehditler Suriye´de diyaloğa yardımcı olmuyor" diyen Lavrov, "En ufak bir yanlış hesap yeni göç dalgalarına yol açar" ifadelerini kullandı.

ABD ile iletişim kanallarının açık olduğunu belirten Lavrov, "Suriye´de Libya gibi bir maceraya kalkışılmasın" şeklinde konuştu.

"Küçücük bir yanlış hesaplama bile yeni göçmen akınına sebep olabilir, Suriye´deki istikrarsızlık başka sonuçlar doğurabilir ki, bu, bizim de Avrupalı komşularımızın da ihtiyacı olan son şey" uyarısı yapan Lavrov şöyle devam etti:

´JEOPOLİTİK OYUN OYNARKEN YIKIMDAN SAKLANABİLECEĞİNİ SANANLAR´

"Böyle bir şey, sadece okyanus tarafından korunan ve buradaki (Suriye) jeopolitik projelerini ilerletmek için tüm bölgeyi mahvetme çabalarını sürdürürken saklanabileceklerine inananları mutlu edebilir."

TRUMP´A ´ÜLTİMATOM VE TEHDİTLE OLMAZ´ MESAJI

ABD Başkanı Donald Trump´ın Twitter´dan ´akıllı bombalarını Suriye´ye göndereceği, bu nedenle Rusya´nın hazır olması gerektiği´ açıklamasına da gönderme yapan Rus Dışişleri Bakanı, diplomatların diplomatik yöntemler kullanması gerektiğini ve ültimatomlarla tehditlerin diyaloga yardımı dokunmadığını belirtti.

´ASKERLER İLETİŞİM HALİNDE´

Lavrov, Rus ve ABD´li askerlerin ise ülkeler arasındaki çatışmayı önleme hattı üzerinden düzenli denebilecek bir sıklıkta iletişim kurmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER