Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Son Dakika! Bakanlık Olaya El Koydu, Fırıncılar Federasyonu Geri Adım Attı: ´Zam Yaptık´ Demedik

Son dakika! Ticaret Bakanlığının ekmek zammıyla ilgili çıkışı sonrası açıklama yapan Federasyon Başkanı Balcı, dünkü sözleriyle ilgili geri adım atarak "Biz zam yaptık demedik" ifadelerini kullandı.

Son Dakika! Bakanlık Olaya El Koydu, Fırıncılar Federasyonu Geri Adım Attı: ´Zam Yaptık´ Demedik

27. 07. 2018 Cuma

Ticaret Bakanlığı´nın ekmeğe yapılan yüzde 15´lik zamla ilgili çıkışı sonrası tüm gözler Fırıncılar Federasyonununa çevrildi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Biz zam yaptık demedik" diyerek geri adım attı.

BAKANLIK "EKMEĞE ZAM YOK" DEDİ

Ticaret Bakanlığı´nın ´ekmeğe zam yok´ açıklamasının üzerine, dün bu konu ile ilgili açıklamayı yapan isim olan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Habertürk TV´ye konuştu.

FEDERASYON BAŞKANI: ZAM YAPTIK DEMEDİK

Balcı, dünkü açıklamanın aslen önceki günlerde basında yer alan ´ekmeğe gizli zam´ iddiaları üzerine yapıldığını belirterek, "Bizim açıklamamız basında çıkan haberler üzerine yapıldı. Biz ´gizli zam yapıldı´ haberleri üzerine böyle bir zam yapılmadığını söyledik. Zammın gündemde olduğunu ama bunun yüzde 20 değil, azami yüzde 15 olacağını belirttik. Açıklamanın devamında bunun odalar tarafından hazırlanacağını, odalardan görüş alınıp bakanlıkla görüşüp değerlendirileceğini, her ile göre farklı olacağını ve bugün müracat edilse bile zam sürecinin 1-1.5 ay alacağını söyledik. Sonuçta ekmek benim dememle zamlanmaz" dedi.

 DÜN NE DEMİŞTİ?

Balcı, dün yaptığı açıklamada "Bugünden itibaren yayınlayacağımız genelgeyle birlikte ekmeğin Türkiye´de azami fiyatı 5 lira olan fiyatı, 5 lira 75 kuruşun üzerinde olmayacak. Yani enflasyon oranları göz önünde bulundurularak 2 yılı aşkın bir süredir fiyat değişikliği olmadığını göz önünde bulundurursak, yüzde 15 bir fiyat artışı söz konusu olacak" ifadelerini kullanmıştı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, ekmek fiyatlarının bir yönü ile tüketicileri diğer yönü ile esnaf ve tacirleri çok yakından ilgilendiren bir husus olduğu belirtilerek, "Ulusal ve yerel basında ekmek fiyatlarına ilişkin yapılan haberler nedeniyle bu konuda bazı açıklamaların yapılması zarureti hasıl olmuştur. Öncelikle belirtmemiz gerekir ki ekmek fiyatları, illerimizde veya ilçelerimizde esnaflarımız için ilgili esnaf ve sanatkarlar odaları, tacirlerimiz için ise ticaret odalarımız tarafından hazırlanan fiyat tarifelerine istinaden belirlenmektedir. Bu konuda Türkiye Fırıncılar Federasyonunun görüş belirtmekten başka ekmek fiyatlarını belirleme konusunda herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır" denildi.

Kaynak: sondakika.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER