Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SON DAKİKA! AVUSTURYA´DAN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI: KAMPANYALARA ENGEL OLACAĞIZ

Avusturya Başbakanı Kurz, ORF radyosuna yaptığı açıklamada Avusturya´da Türkiye´deki erken seçim için yapılacak kampanyalara engel olacağını söyledi.

SON DAKİKA! AVUSTURYA´DAN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI: KAMPANYALARA ENGEL OLACAĞIZ

Türkiye karşıtı açıklamalarıyla bilinen Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz Türkiye´de gerçekleşecek erken seçimle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye´nin Avrupa Birliği´ne üye olmasını istemediğini sık sık dile getiren Kurz, ORF radyosuna konuştu.

Kurz, ?Erdoğan´ın önderliğindeki Türkiye, Avrupa´daki Türk kökenli toplulukları yıllardır kendi çıkarına kullanıyor. Avusturya´daki Türk seçim kampanyaları istenmiyor ve biz bunlara daha fazla izin vermeyeceğiz? ifadesini kullandı. Kurz, Avusturya´nın bütün Türk siyasi partilerinin seçim kampanyası etkinliklerine engel olacağını da söyledi.

AVUSTURYA´DA GEÇEN YIL OLANLAR

Avusturya´da geçen yıl da benzer bir olay yaşanmıştı. Dönemin Sosyal Demokrat Şansölyesi, Türk bakanların seçim kampanyası yapmasına izin vermemiş ve Avusturya´da bir yasa yürürlüğe girmişti. Bu yasa kapsamında, Viyana hükümetine yabancı ülkelerin siyasi buluşmalarına müdahale etmesinin önü açılmıştı.

Türkiye´de yapılan referandum öncesinde Türk bakanlar, Almanya ve Hollanda´ya gitmiş fakat bu toplantılar iptal edilmişti. Bu gelişme Ankara ile Avrupa Birliği ülkeleri arasında diplomatik krize sebep olmuştu.Avusturya´da yaklaşık 350.000-500.000 arasında Türk yaşarken Almanya´da 5.000.000 ve Fransa´da da 1.000.000 Türk ikamet ediyor. Hollanda ve İngiltere´de de yaklaşık 500.000 Türk´ün yaşadığı tahmin ediliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER