Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Son dakika! Afrin operasyonu başladı, jetler bomba yağdırdı... 18 hedef imha edildi

Son dakika! Türkiye´nin fiilen başlattığı Afrin operasyonu kapsamında Türk jetleri sınıra yakın YPG hedeflerini vuruyor. Bölgeden dumanlar yükseldi. TSK son dakika açıklamasında belirlenen 113 hedeften 108´inin tam isabetle vurulduğunu açıkladı. AA ise Mi

Son dakika! Afrin operasyonu başladı, jetler bomba yağdırdı... 18 hedef imha edildi

Cumhurbaşaknı Erdoğan´ın "Afrin operasyonu fiilen başladı" açıklamasından saatler sonra ÖSO kuvvetleri Kilis´ten Suriye´ye giriş yaparken iki Türk F16´sı da sınıra yakın YPG hedeflerine bomba yağdırdı. Bombalanan hedeflerden dumanlar yükseldi. 

JETLER DİYARBAKIR´DAN HAVALANDI

Diyarbakır 8. Ana Jet üssünde konuşlu bulunan uçaklardan 8 adet F-16 tam teçhizatlı ve bomba yüklü olarak peş peşe havalandı ve Afrin´i bombalamaya başladı. Zeytin Dalı adı verilen harekat kapsamında terör örgütleri PKK/PYD ve DEAŞ hedefleri vuruluyor.

Hatay´ın Hassa ilçesinde savaş uçakları, saat 17.00 sıralarında Afrin´e geçip 6 noktaya bomba yağdırdı. Aynı zamanda Hassa ilçesinindeki sınır birlikleri ile Kilis´teki sınır birliklerinden Afrin´e top atışları yapıldı.

Öte yandan Özgür Suriye Ordusuna bağlı birliklerin bir kısmı, terör örgütü PYD/PKK´nın Afrin´de işgal ettiği alanlara girmeye başladı. ÖSO birliklerinin şu ana kadar herhangi bir direnişle karşılaşmadığı belirtildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: HAVADAN HAREKAT BAŞLAMIŞTIR

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti´nin Bilecik kongresinde yaptığı konuşmada, "TSK havadan harekata başlamıştır" dedi. Afrin Operasyonu´nun başladığını duyuran TSK, harekatın adının Zeytin Dalı olduğunu açıkladı. 

TSK´DAN OPERASYON AÇIKLAMASI

TSK´dan yapılan açıklama şöyle:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye´nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ´a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17:00´dan itibaren ?Zeytin Dalı Harekatı? başlatılmıştır.

SİVİLLERE HASSASİYET GÖSTERİLECEKTİR

Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK´nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51´inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye´nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir. 

Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.

ANKARA-WASHINGTON-MOSKOVA HATTINDA YOĞUN DİPLOMASI TRAFİĞİ

Türkiye´nin Afrin operasyopnuna fiilen başlamasının hemen ardından üç başkent arasında telefon trafiği yaşandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD´li mevkidaşı Rex Tillerson ile görüştü. ABD ve Rusya´nın Genelkurmay Başkanları da telefon görüşmesi yaptı. Orgeneral Hulusi Akar da harekat öncesi ABD ve Rus mevkidaşlarını aradı. Görüşme ABD´nin isteği üzerine gerçekleştirildi.

DEAŞ HEDEFLERİ DE VURULUYOR

Zeytin Dalı Harekatı´yla ilgili TSK´nın yapmış olduğu açıklamaya göre, hava harekatında DEAŞ hedeflerinin de vurulduğu ifade edildi. 

JETLER VE FÜZELERLE 108 HEDEF VURULDU

İdlib´deki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Türk savaş uçakları, Afrin´in Türkiye sınırı hattındaki Cinderis beldesine bağlı Celeme, Himdiye, Haclar, Freriye ve Tel Sellür köylerindeki PYD/PKK´ya ait gözlem noktaları ve hedeflerini bombaladı. TSK belirlenen 113 hedefden 108´i vurulduğnu açıkladı. Açıklamada "Belirlenen 113 hedefin 108´i vuruldu. Hastanelere getirilen ölü ve yaralıların tümü PKK/PYD´li" dedi. TSK´nın açıklamasına göre DEAŞ hedefleri de vuruldu.

Bu arada önlemlerini artıran güvenlik güçleri, vatandaşları sınır bölgesinden uzak durmaları konusunda uyardı. 

TSK´dan Zeytin Dalı Operasyonu ile ilgili yapılan açıklamada kritik bir noktaya dikkat çekildi. Açıklamada terör örgütü YPG/PYD´nin sosyal medya manipülasyon yaptığı belirtireler şöyle denildi: 

"PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ, vurulan teröristleri sivilmiş gibi göstermeye çalışıyor."

 

Zeytin Dalı Operasyonu´yla ilgili son dakika ayrıntılar geliyor...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


Kâtip Kara
20.01.2018 19:45:42
Hayırlısı olsun. İnşaallah sivil, masum dostlarımıza ve kardeşlerimize bir şey olmaz diye Allah´tan/c) umut ediyoruz.

YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER