Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Son dakika: ABD´nin hedefleri belli oldu! Geri adım atılmazsa...

Uçak gemileri ve denizaltıları Japon denizine konuşlandıracak Washington, Kuzey Kore´nin geri adım atmaması halinde belirlenen dört hedefe saldıracak. İngiliz basınına göre, ülkenin doğu kıyısında bulunan Punggye-ri´deki nükleer test alanı, liman kenti Si

Son dakika: ABD´nin hedefleri belli oldu! Geri adım atılmazsa...

ABD, Kuzey Kore´nin geri adım atmaması halinde ülkedeki dört noktayı hedef alacak. İngiliz basınına göre, ülkenin doğu kıyısında bulunan Punggye-ri´deki nükleer test alanı, liman kenti Sinpo´daki denizaltı üssü, orta kesimdeki Yongbyon´daki nükleer tesis ile batıdaki Tongchang-ri´de yer alan roket fırlatma rampası ABD´nin hedefleri arasında.

ABD uçak gemileri ve savaş gemileri Japon denizine konuşlanacak. Bölgede denizaltılar da olacak.

Geçen hafta yola çıkan ABD´nin ünlü uçak gemisi USS Carl Vinson ve beraberindeki savaş gemilerinin, kısa süre sonra bölgeye ulaşması bekleniyor. Pentagon ayrıca USS Nimitz ve USS Ronald Reagan uçak gemilerini de Kore kıyılarına gönderdi.

Tehdit dozu en üst seviyede

Pyongyang yönetimi ise, tehdit dozunu artırıyor. Peş peşe dünyanın en büyük haber ağlarına röportaj veren Kuzey Kore, yeni dönemde haftalık, aylık ve yıllık füze denemesi yapacağını ilan etti.

BBC´ye konuşan Kuzey Kore Dışişleri Bakan Yardımcısı Han Song-ryol, füze testlerini sürdüreceklerini belirterek "Eğer ABD bize karşı askeri saldırı planlıyorsa, buna kendi tarz ve yöntemlerimizle, önleyici nükleer saldırıyla karşılık vereceğiz" dedi.

BBC´nin yayınladığı grafikte, menzili sekiz bin metreye ulaşabilen Taepodong 2 füzesinin neredeyse ABD ve İngiltere´yi vurabileceği görülüyor. Avrupa´yı tehdit eden füzenin menzilinde Türkiye de bulunuyor.

Bir diğer Dışişleri Bakan Yardımcısı Sin Hong-chol ise, Al Jazeera´ya verdiği özel röportajda ülkenin en üst düzey alarm seviyesine geçtiğini açıkladı. Washington yönetimine nükleer silahların bir illüzyon olmadığı uyarısını yapan Sin, "Trump yönetimi dünyaya gözlerini açarak bakmalı. Dikte etme zamanı bitmiştir" dedi. Sin, bölgeye yaklaşmakta olan ABD savaş gemilerinden herhangi bir tehdit farkedilmesi halinde Kuzey Kore ordusunun acımasız bir saldırıya geçeceğini söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER