Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SON DAKİKA! ABD´DEN ´DUMA´ AÇIKLAMASI: İKİ FARKLI KİMYASAL KULLANILDI

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Duma´da iki farklı kimyasal maddenin kullanıldığını belirterek, "Elimizdeki bilgi saldırı sırasında klor ve sarin gazı kullanıldığını düşünmemizi sağlıyor." dedi.

SON DAKİKA! ABD´DEN ´DUMA´ AÇIKLAMASI: İKİ FARKLI KİMYASAL KULLANILDI

Sözcü Nauert, düzenlediği basın toplantısında, Suriye´de rejime bağlı  haber ajanslarının, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) heyetinin  Duma´ya girdiği bilgilerinin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Nauert, "Suriye devlet medyasının, heyetin Duma´ya girdiğini  söylediğini biliyoruz. Fakat biz bunu bağımsız olarak doğrulayamayız. Bizim  güvenilir olarak gördüğümüz kaynaklar, heyetin, henüz Duma´ya girmediği yönünde  bizi bilgilendirdi." diye konuştu.

Heyetin bir an önce Duma´ya güvenli ve hızlı bir şekilde girmesini  istediklerini kaydeden Nauert, "Fakat aynı zamanda delillerin de saf olmasını  istiyoruz. Heyetin, Duma´ya girmesi uzadıkça delillerin bozulması sorunu var."  ifadesine yer verdi.

´KLOR VE SARİN KULLANILDI´

Bakanlık Sözcüsü Nauert, ellerindeki bilgiye göre Duma´da iki farklı  kimyasal maddenin kullanıldığını belirterek,  "Elimizdeki bilgi saldırı sırasında klor ve sarin gazı kullanıldığını düşünmemizi sağlıyor." değerlendirmesinde  bulundu.

Suriye rejiminin, başkent Şam´ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin  kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivil yerleşimlere 8 Nisan´da  düzenlediği kimyasal silah saldırısında 78 sivil hayatını kaybetmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER