Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Şok edici detaylara ulaşıldı! Çin’in kamp zulmü sürüyor

Toplama kamplarına ilişkin yapılan bir araştırmadan elde edilen veriler, Çin’in Nazilerden sonra dünyanın en büyük toplama kamplarını kurduğunu ortaya çıkardı.

Şok edici detaylara ulaşıldı! Çin’in kamp zulmü sürüyor

Doğu Türkistan’da yaşanan insan hakları ihlalleri tüm acımasızlığıyla sürüyor. Çin Komünist Partisi’nin Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur, Kazak ve diğer Türk topluluklarına karşı işlediği soykırıma dair yeni detaylar ortaya çıktı.

Komünist Çin hükümetinin Uygurlar için inşaat ettiği kampları büyüterek yenilerini inşaa ettiği tespit edildi. Çin’in yeni inşa etmeye başladığı 10 bin kişilik toplama kampı, 2. Dünya Savaşı’ndan beri inşa edilen en büyük toplama kampı olarak nitelendiriliyor.

DOĞU TÜRKİSTANLILAR KÖLE YAPILIYOR

Uluslararası bir basın kuruluşu, uydu görüntülerinden ve tanıklardan yola çıkarak Çin Komünist Partisi’nin Doğu Türkistan’da kurduğu toplama kamplarını araştırdı. Araştırmada şok edici detaylara ulaşıldı.

Çin Komünist Partisi bugüne dek kampların varlığını inkâr ederken bu iddianın tam tersine yeni toplama kamplarının yapıldığı tüm açıklığıyla ortaya çıkarıldı.
 

Uydu görüntüleri kaynak alınarak yapılan araştırmaya göre, Çin’in dört bir yanında bulunan eski okul, hastane, huzurevi gibi dev binaların birçoğunun toplama kamplarına dönüştürüldüğü belirtildi. Özellikle 2016 yılından itibaren mazlum Doğu Türkistan halkının büyük gruplar halinde kamplara sürülmeye başlandığı biliniyordu.

2018 yılından sonra da bu binalar küçük gelmeye başlayınca daha büyük binalar; yüksek duvarlar, ağır güvenlik kontrolleri ve gözetleme sistemleri ile donatılmaya başlandı.

Bölgeden edinilen uydu görüntüleri son 6 ayda yeni toplama kamplarının inşa edildiğini gösterdi. Kamplarda kalanların köle olarak çalıştırılması için de bu binaların çevresine dev fabrikalar kuruldu. Bazı bölgelerde kamp fabrika inşaatlarının varlığının, son aylarda artışa geçmesi dikkat çekti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER