Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

SLOVAKYA SURİYE´DEN KAÇAN 14 FİLİSTİNLİ MÜLTECİ AİLEYİ GÖZALTINA ALDI

Suriye´den kaçmak zorunda kalan Filistinli mülteciler gittikleri yerlerde büyük acılar yaşıyor.

SLOVAKYA SURİYE´DEN KAÇAN 14 FİLİSTİNLİ MÜLTECİ AİLEYİ GÖZALTINA ALDI

SLOVAKYA SURİYE´DEN KAÇAN 14 FİLİSTİNLİ MÜLTECİ AİLEYİ GÖZALTINA ALDI

 

Suriye´deki Filistinliler İçin Çalışma Grubu, Slovakya´da gözaltına alınan Filistinli ve Suriyeli ailelerden mektup aldıklarını, mültecilerin mektupta uluslararası kuruluşlarla Kızılhaç Örgütü´nden salıverilmeleri için devreye girmelerini talep ettiklerini belirtti.

Çalışma grubu yaptığı açıklamada, gözaltına alınanların şu anda Slovakya´da 14 Filistinli mülteci ailenin bulunduğunu, kamptan çıkmalarının mümkün olmadığını, günde sadece iki saat kampta gezmeye izin verildiğini, çocukların yaşadıklarının ise iç parçalayıcı olduğunu ifade ettiklerini kaydetti.

Gönderilen mektupta yetkilerin kendilerini bir ay içinde serbest bırakacaklarını, kabul etmesi halinde ise kendilerini Macaristan´a teslim edeceklerini ilettiklerini ifade ettiler.

Suriye´deki cehennemden ölüm tekneleriyle kaçmayı başaran Filistinli mülteciler önce Macaristan´a geldiler. Macaristan´ın sıkıntı vermesi üzerine Almanya´ya gitmek için Slovakya´ya geçtiler ancak burada gözaltına alınıp kamplara götürüldüler.

Bir umutla Suriye´den kaçmaya çalışan Filistinli mülteciler bazen ölüm tekneleriyle denizde kaybolurken, bazen de bin bir zorlukla denizi aştıktan sonra vardıkları ülkelerde gözaltına alınıyorlar.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER