Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Siyonist İsrail'in gözaltına aldığı Şeyh İkrime Sabri serbest bırakıldı

Siyonist İsrail güçlerince işgal altındaki Kudüs'te "Mescid-i Aksa’nın Rahmet Kapısı Mescidi’nde dini bir toplantıya katılma niyetiyle" suçlanarak gözaltına alınan Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri salıverildi.

Siyonist İsrail

Siyonist İsrail güçlerince işgal altındaki Kudüs'te "Mescid-i Aksa’nın Rahmet Kapısı Mescidi’nde dini bir toplantıya katılma niyetiyle" suçlanarak gözaltına alınan Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri salıverildi.

Şeyh Sabri, serbest bırakıldığı Russian Compound (El-Meskubiyye) gözaltı merkezinin kapısında AA muhabirine açıklama yaptı.

İşgal güçlerinin bu sabah evine “edepsizce” baskın düzenlediğini ve evinin mahremiyetini ihlal ettiğini vurgulayan Şeyh Sabri, “Onlara 'Rahmet Kapısı, Mescid-i Aksa’nın ayrılmaz bir parçasıdır ve Mescid-i Aksa’nın herhangi bir yerinde dini toplantı yapabiliriz' dedim.” ifadelerini kullandı.

Şeyh Sabri, kendisine yöneltilen suçlamanın geçersiz olduğunu ve bunu reddettiğini vurgulayarak, Mescid-i Aksa’ya ve Rahmet Kapısı’na ilişkin tavrından vazgeçmeyeceğinin altını çizdi.

Keyfi ve hukuksuz bir uygulama

Şeyh Sabri’nin Avukatı Hamza Kutayna da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şeyh Sabri'nin “Mescid-i Aksa’nın Rahmet Kapısı Mescidi’nde dini bir toplantıya katılma niyetiyle" suçlandığını belirtti.

Kutayna, Şeyh Sabri’nin sabah saatlerinden bu yana süren soruşturma sonrası serbest bırakıldığını vurgulayarak, söz konusu gözaltının keyfi ve hukuksuz bir uygulama olduğuna dikkati çekti.

Siyonist rejimin Şeyh Sabri’nin Mescid-i Aksa’daki çalışmalarını kısıtlamaya çalıştığını ifade eden Kutayna, İsrail’in Şeyh Sabri’yi özellikle Mescid-i Aksa’daki Rahmet Kapısı Mescidi’ne ilişkin tavrı nedeniyle cezalandırmaya çalıştığını vurguladı.

Miraç Kandili için Mescid-i Aksa'ya gelme çağrısı yapmıştı

Şeyh İkrime Sabri, dün Filistinlilere İsra-Miraç Kandili münasebetiyle Harem-i Şerif'e gelme çağrısı yapmıştı.

Eski Kudüs-Filistin Müftüsü olan ve halihazırda Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanlığı görevini de yürüten Şeyh Sabri, daha önce de Siyonistlerce defalarca gözaltına alınmıştı.

Terörist rejimin makamları zaman zaman Sabri'ye Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası da uyguluyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER